13.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Elevii vor avea mai multe ore de sport în orar

Elevii din clasele a V-a şi a IX-a vor avea patru ore de sport pe saptamana, din toamna, a anunţat ministrul Educatiei. Remus Pricopie intentioneaza sa extinda, ulterior, programul si la celelalte clase. In ultimii patru ani, educatia fizica apare in orarul elevilor de liceu doar o ora pe saptamana. Stim cu totii ca sportul este esential pentru o viata sanatoasa, dar putini dintre noi isi fac timp pentru cateva minute de miscare zilnic.

Nu toti copiii vad insa beneficiile sportului. Exista clase in care jumatate dintre elevi sunt scutiti de la orele de educatie fizica. Initiativa ministrului Educatiei presupune ca elevii sa fie cate doua ore in salile de sport, de doua ori pe saptamana.

Unii dintre profesori, în schimb, se plang că elevii devin tot mai greoi pe măsură ce trece timpul, nu au mobilitatea specifică vârstei lor. Ministrul Educatiei a explicat ca „Nu se duce copilul de patru ori la educaţie fizică, ci se duce de două ori pe săptămână, mai ales că dintr-o oră de educaţie fizică, nu foloseşti decât vreo 25 de minute. Dacă vei cupla două ore, poţi să faci cam o oră şi zece minute educaţie fizică.”

In Romania, aproape jumatate dintre copii sunt supraponderali, potrivit specialistilor. ziarulorizont.info

Alte articole