8.5 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Elevii sunt așteptați la concursurile organizate de pompieri

La fel ca în fiecare an, în luna mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, organizează cele două concursuri din domeniul situaţiilor de urgenţă dedicate copiilor.

Primul dintre acestea, “Prietenii Pompierilor”, este programat să se  desfăşoare joi 21 mai, pe Stadionul „Tineretului” din municipiul Iaşi de la ora 09:00. Sunt aşteptate să se înscrie echipe formate din copii cu vârste între 10 şi 15 ani, împliniţi până la data desfăşurării concursului. La această competiţie, concurenţii se vor întrece în a dovedi că au învăţat multe din deprinderile pompierilor profesionişti în ceea ce priveşte măsurile de apărare şi intervenţie la incendii.

Cel de-al doilea concurs, „Cu Viaţa Mea, Apăr Viaţa”, are loc vineri 22 mai, începând cu orele 09:00, în acelaşi loc. Prin intermediul probelor teoretice şi practice ale concursului, elevii de nivel gimnazial şi liceal vor arăta că ştiu cum trebuie să procedeze pentru a preveni anumite situaţii de urgenţă, cum să acţioneze în cazul apariţiei unui dezastru, dar şi cum să acorde primul ajutor. Echipajele (gimnaziu şi liceu) clasate pe locul I la această competiţie, se vor califica la etapa interjudeţeană, ce se va desfăşura la Botoşani, în data de 09 iunie a.c.

Condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru înscrierea şi participarea la aceste competiţii sunt precizate în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursurilor, postate pe site-ul ISUJ Iaşi, www.isujis.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi doresc mult succes echipajelor participante. Totodată, ne exprimăm speranţa ca aceşti elevi să se implice în continuare în domeniul situaţiilor de urgenţă, devenind voluntari în comunităţile în care locuiesc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow