22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Elevii și studenții vor putea călători cu trenul la jumătate de preț

Elevii și studenții de la universitățile de stat sau particulare vor avea din această toamnă (noul an școlar/universitar) un număr nelimitat de bilete de tren cu reducere la jumătate a anunțat ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Ministerul Transporturilor elimină astfel plafonul de 12 călătorii reduse pentru elevi și studenți.

Este vorba despre un proiect care vizează încurajarea transportului feroviar de călători dar mai ales reducerea birocrației la procurarea tichetelor de tren pentru elevii și studenții care în prezent beneficiază de doar 12 călătorii pe an cu reducere la trenurile Inter Regio.

Dan Costescu: Se va renunța la toată birocrația tichetelor suplimentare și chiar a legitimațiilor intermediare, va fi suficient să se prezinte la casele de bilete un carnet de student, care va avea fie o formă standardizată fie aplicat un sticker care să-i dea acel cod unic să fie recunoscut de către vânzători și în baza acestuia se va cumpăra direct biletul. Deci simplificarea constă în faptul că nu se mai emit documente, nu se mai rupe o parte a biletului, nu se mai stă la cozi la facultate, nu mai cheltuie Ministerul Învățământului bani. Un alt proiect pentru a încuraja revenirea călătorilor pe calea ferată se referă la acordarea unor facilități și reduceri de tarife pentru pasagerii care aleg transportul cu trenul spre și dinspre aeroportul Otopeni.

Ministrul Transporturilor a prezentat într-o conferință de presă stadiul restructurării companiilor feroviare din subordine.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow