22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Elevii și studenții vor putea călători cu trenul la jumătate de preț

credius.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
fashiondays.ro
elefant.ro
answear.ro
elefant.ro
creditprime.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

Elevii și studenții de la universitățile de stat sau particulare vor avea din această toamnă (noul an școlar/universitar) un număr nelimitat de bilete de tren cu reducere la jumătate a anunțat ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Ministerul Transporturilor elimină astfel plafonul de 12 călătorii reduse pentru elevi și studenți.

Este vorba despre un proiect care vizează încurajarea transportului feroviar de călători dar mai ales reducerea birocrației la procurarea tichetelor de tren pentru elevii și studenții care în prezent beneficiază de doar 12 călătorii pe an cu reducere la trenurile Inter Regio.

Dan Costescu: Se va renunța la toată birocrația tichetelor suplimentare și chiar a legitimațiilor intermediare, va fi suficient să se prezinte la casele de bilete un carnet de student, care va avea fie o formă standardizată fie aplicat un sticker care să-i dea acel cod unic să fie recunoscut de către vânzători și în baza acestuia se va cumpăra direct biletul. Deci simplificarea constă în faptul că nu se mai emit documente, nu se mai rupe o parte a biletului, nu se mai stă la cozi la facultate, nu mai cheltuie Ministerul Învățământului bani. Un alt proiect pentru a încuraja revenirea călătorilor pe calea ferată se referă la acordarea unor facilități și reduceri de tarife pentru pasagerii care aleg transportul cu trenul spre și dinspre aeroportul Otopeni.

Ministrul Transporturilor a prezentat într-o conferință de presă stadiul restructurării companiilor feroviare din subordine.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
22.1 ° C
23 °
19.9 °
82 %
1kmh
10 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI