5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Elevii și studenții pot cere bani de calculator de la stat până la 15 iunie

De aproape 20 de ani, elevii și studenții din țara noastră pot solicita anual bani de la stat pentru cumpărarea unui calculator nou, calendarul din acest an al programului fiind publicat luni în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, cererile pentru obținerea ajutorului de stat se vor putea depune până la jumătatea lunii iunie.


Conform Legii nr. 269/2004, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, pot primi, în cadrul programului “Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou, fie el de tip desktop, laptop sau netbook.

Valoarea ajutorului este neschimbată de la apariția programului și reprezintă, mai exact, echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului.

Luni, prin intermediul Ordinului Ministerului Educației nr. 3.851/2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 559, a fost stabilit calendarul din acest an al programului. Astfel, potrivit acestuia, termenul-limită pentru depunerea cererilor în programul “Euro 200” din acest an este 15 iunie. Apoi, în data de 9 iulie se va afișa pe website-ul dedicat programului lista cu beneficiarii ajutorului de stat.

În perioada 9 – 13 iulie se vor putea depune contestațiile, iar în data de 30 iulie se va afișa lista finală a beneficiarilor. Bonurile valorice se vor transmite beneficiarilor în perioada 20 – 27 august, utilizarea acestora fiind posibilă între 20 august și 15 octombrie 2021.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow