More

  Elevii și profesorii din Butea, pleacă în Germania

  Array

  C.P. În perioada 6-13 mai 2017 un număr de 6 elevi și două cadre didactice  vor participa la mobilitatea trasnațională organizată în Germania,  în cadrul proiectului Erasmus+ ,, Europe-powered by nature’’.

  În cadrul acestui proiect european colaborează elevi și profesori din cinci țări europene: coordonatorul proiectului este Schule an den Auewiesen – Germania , iar partenerii sunt :  Lyseo School Mikkeli –  Finlanda , Zespol Szkof w Barwicach – Polonia , Kizilkahamam Imam Hatip Ortaokulu- Turcia și Școala Gimnazială Butea .
  Obiectivul principal al proiectului este familiarizarea elevilor cu privire la sursele regenerabile de energie, cum ar fi energia geotermală, energia apei , biomasa, energie eoliană şi energia solară și  investigarea diferitelor tipuri de tehnologii utilizate în producerea de energie regenerabilă.
  Întâlnirea este transnațională, la ea urmând să participe  echipe alcătuite din câte doi  profesori și 6 elevi  din fiecare țară parteneră. Acestor 8 profesori li se va adaugă echipa școlii gazdă care va coordona activitatea din cadrul acestei întâlniri.
  Întălnirile  de lucru se vor desfășura în cadrul școlii partenere, urmând un program stabilit de comun acord și vor avea la bază lucrul în echipă pe tema       ” Energia solară” .
  Activitățile se vor finaliza cu următoarele rezultate: o revistă cu tema „Energia solară”, machete confecționate de elevii țărilor partenere, postere, teste , un filmuleț , un carnaval al naționalităților,  mai multe prezentări ppt ale activităților proiectului etc.
  Proiectul îsi propune, prin activitățile specifice, să formeze la elevi o atitudine deschisă, pozitivă față de dezvoltarea durabilă, care le va permite o participare activă în societate.
  O școală modernă trebuie să ofere oportunitatea dezvoltării abilităților de bază și a conștientizării interculturale în rândul elevilor prin intermediul parteneriatelor educaționale și a abordării multiculturale a disciplinelor.
   Coordonatorul proiectului este prof. Predoi Greta.
  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  5 ani după gratii! Nichita, condamnat definitiv pentru luare de mită

  Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit...

  Klaus Iohannis, despre începerea anului şcolar 2020-2021: Şcoala va începe pe 14 septembrie

  Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru a discuta despre cum începe şcoala în septembrie 2020. În...

  Elveția instituie carantina pentru cetățenii care vin din România

  Elveția și Liechtenstein instituie carantina de 10 zile pentru cetățenii care vin din România, începând cu data de sâmbătă, 8 august, ora 0:00, informează...

  Opinii