More

  Elevii și profesorii de la Unirea în Portugalia

  În perioada 1 septembrie 2017 – 30 septembrie 2018 Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani desfășoară proiectul “Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică”, ce face parte din Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014 – 2020.

  Erasmus+ oferă tinerilor posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări.
  Stagiul de practică al elevilor de clasa a XI-a este în derulare. Acesta a început astăzi și va dura până pe 2 decembrie 2017, când elevii, alături de cadrele didactice însoțitoare doamnele profesor Tataru Anca și Costea Iuliana, vor reveni în țară.

  În prima zi de activitate a mobilității din Leiria, Portugalia, mentorul stagiului de practică – Ana Sofia Albuquerque a prezentat organizația de primire, Insignare Associacao de Insino e Formacao și programul de lucru pentru cele 10 zile de activitate.

  În partea a doua a zilei, Ana Regina Pinho, formator și profesor de management în cadrul Școlii Profesionale din Ourem (EPO) le-a prezentat participanților tipologia și particularitățile companiilor existente în Portugalia, în funcție de sectoarele de activitate din economia națională. Activitatea a presupus și un schimb de experiență, la prezentare participând și elevi portughezi.

  Partea practică a activității a vizat exemplificarea unor companii portugheze în cadrul cărora elevii au stabilit formele de organizare ale acestora, conform criteriilor de clasificare specifice legislației românești și portugheze. În același timp, elevii au stabilit și structurile organizatorice pentru companiile respective.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet