25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Elevii și profesorii de la Unirea în Portugalia

În perioada 1 septembrie 2017 – 30 septembrie 2018 Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani desfășoară proiectul “Modalități europene de formare a elevilor de la profilul servicii prin stagii de practică”, ce face parte din Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014 – 2020.

Erasmus+ oferă tinerilor posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări.
Stagiul de practică al elevilor de clasa a XI-a este în derulare. Acesta a început astăzi și va dura până pe 2 decembrie 2017, când elevii, alături de cadrele didactice însoțitoare doamnele profesor Tataru Anca și Costea Iuliana, vor reveni în țară.

În prima zi de activitate a mobilității din Leiria, Portugalia, mentorul stagiului de practică – Ana Sofia Albuquerque a prezentat organizația de primire, Insignare Associacao de Insino e Formacao și programul de lucru pentru cele 10 zile de activitate.

În partea a doua a zilei, Ana Regina Pinho, formator și profesor de management în cadrul Școlii Profesionale din Ourem (EPO) le-a prezentat participanților tipologia și particularitățile companiilor existente în Portugalia, în funcție de sectoarele de activitate din economia națională. Activitatea a presupus și un schimb de experiență, la prezentare participând și elevi portughezi.

Partea practică a activității a vizat exemplificarea unor companii portugheze în cadrul cărora elevii au stabilit formele de organizare ale acestora, conform criteriilor de clasificare specifice legislației românești și portugheze. În același timp, elevii au stabilit și structurile organizatorice pentru companiile respective.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow