21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Elevii și profesorii de la „Sadovenu” au sărbătorit Ziua Frnacofoniei

credius.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro

Ultimele știri

Le Collège Mihail Sadoveanu, Pascani

ICI ON PARLE FRANCAIS

În fiecare an, la 20 martie, comunitatea francofonă internațională sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. În acest an, România celebrează 23 ani de la aderarea la Organizația Internațională a Francofoniei.

Membrii catedrei de limba franceză ai Colegiului Mihail Sadoveanu, Pascani: prof. Pricope Viorica, Aparaschivei Anca, Mireanu Crina, Eniu Lucia, Rosu Ana-Maria au inițiat o serie de activități extracurriculare cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei: FrancoDanse, FrancoThéâtre, FrancoAfiches, FrancoFilms concretizate în ateliere, expoziții, concursuri, proiecte în cadrul orelor de curs ˮL’histoire de la Francophonieˮ, exprimare orală pornind de la muzica franceză și filmul francez având ca scop creșterea interesului pentru comunitatea francofonă,dezvoltarea abilitaților de comunicare și liberă exprimare.

Sărbătoarea clatitelor, ˮLa Fête des crêpesˮ, ce urma a se desfășura pe 2 februarie a fost amânată tocmai pentru a fi sărbătorită în cadrul Francofoniei, iar elevii, entuziasmați, s-au folosit de această ocazie pentru a oferi clatite, marcând astfel ieșirea din iarnă, conform sărbătorii franceze ˮLa Chandeleurˮ .

Limba franceză este a șasea cea mai utilizată limbă din lume, după chineză,engleză,hindi,spaniolă si arabă urmată de portugheză. Franceza este a doua limbă după engleză vorbită cu peste 120 milioane de elevi și o jumătate de milion de profesori de franceză în străinătate. Putem afirma că e una dintre limbile vieții economice internaționale, care reprezintă 15% din bogăția mondială.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI