8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Elevii si profesorii de la Colegiul Stefan cel Mare din Harlau au vizitat lagarul de la Auschwitz

Saptamana trecuta, patru elevi si doua cadre didactice de la Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau au participat la activitatile proiectului Comenius – 3HBE (Historical Heritage Helps Building Europe), desfasurate cu scoala partenera din Polonia „Zespol Szkol w Pilicy” din orasul Pilica – Zawiercie.

„Atat elevii cat si profesorii din cele sapte scoli partenere au vizitat obiective cu valoare istorica si culturala, in conformitate cu tema proiectului. Gazdele au organizat tururi istorice ale oraselor Pilica – Zawiercie si vizite la situl lagarului de concentrare nazist Auschwitz, cat si la mina de sare Wieliczka. Atat elevii gazda, cat si cei aflati in mobilitate au fost implicati in mod activ intr-o piesa de teatru cu tematica medievala, prezentari, dezbateri si lectii de istorie, in limba engleza. Evenimentele din luna noiembrie se succed mobilitatilor pe care le-a avut colegiul nostru din Bulgaria, Franta si Turcia, care au avut loc in acest an. In ultimul an al proiectului, 2014, se vor desfasura mobilitati si in Italia sau Germania”, a precizat profesorul Aurel Neicu, directorul colegiului.

Implementarea acestui proiect s-a realizat prin programul „Invatare pe tot parcursul vietii”, finantat de Uniunea Europeana (UE). Coordonatorul general este din Romania, reprezentat de prof. Adriana Gandac.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow