21 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Elevii se reîntorc în bănci. Sunt pregătite școlile din Pașcani?

De luni, 8 februarie a.c., elevii se reintorc la scoala, dupa circa trei luni de cursuri online. Scolile din Pascani trebuie sa fie pregatite pentru a-i primi in banci pe toti elevii unitatilor de invatamant, deoarece municipiul se afla, momentan, in scenariul verde, cu un indice de 0,95/mia de locuitori.  La Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale sunt asteptati in jur de 1.400 de elevi, de la clasa pregatitoare si pana la a XII-a.

Potrivit ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care urmează să fie aprobat în contextul redeschiderii școlilor, sunt urmatoarele reguli: la sosirea in scoala, elevii se vor dezinfecta, părinții sau alți însoțitori nu vor avea voie să intre în institutie, trebuie asigurată distanţarea fizică de 1 metru între elevi, dacă sala nu permite distanțarea de 1 metru, spațiul va fi organizat astfel încât să se asigure distanța maximă posibilă, iar acestea vor fi aerisite constant, înainte de sosirea elevilor, în pauze si la finalul zilei.

Cadrele didactice vor efectua triajul observaţional al acestora pe tot parcursul activităţilor şcolare, insa si parintii joaca un rol important in prevenirea raspandirii virusului. Ei sunt rugati sa nu ii trimita la scoala pe copiii care prezinta simptome specifice acestei boli.

La Colegiul CF Unirea, de pe strada Ceferistilor, sunt asteptati sa revina in banci circa o mie de elevi, in 39 de clase. Aici, cursurile încep la intervale orare diferite pentru a se evita aglomerația, precizeaza conducerea scolii.

Pe langa toate aceste masuri impuse de autoritati pentru prevenirea raspandirii virusului Sars-cov2, pentru Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino, semestrul al doilea incepe si cu o alta provocare: relocarea activitatii la Scoala Ion Creanga din Fantanele si a celor noua clase la  liceele Nicolae Iorga si Mihai Busuioc. Intr-o conferinta de presa, ce a avut loc joi, 4 februarie a.c., la sediul Primariei, viceprimarul, Cristian Ratoi, a precizat ca au fost facute pregatirile necesare.

In ceea ce priveste transportul elevilor, administratia locala a precizat ca trebuie analizata varianta in care scolarii sa fie dusi cu un autobuz al societatii CLP ECO SERV SRL, de la Scoala Iordache Cantacuzino la cea din cartierul Fantanele.

Deocamdata, scolile din municipiul Pascani isi deschid portile in scenariul verde. Dar pot fi si scenariile urmatoare:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, copiii merg în continuare la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Mentionam ca daca un elev s-a imbolnavit, la reîntoarcerea în colectivitate după ce s-a vindecat, el trebuie să aducă adeverință de la medicul de familie.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Invitație la un atelier de pictura pe vase ceramice

Vesti bune pentru copiii pasionați de arta. Casa de...

Turul orașului pe bicicleta, la Targu Frumos

Copiii din Targu Frumos sunt invitati la un tur...

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow