5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Elevii pot fi „Politisti pentru o zi”

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi invita elevii, cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani, la concursul „Politist pentru o zi”, lansat de IPJ in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi”, in cadrul Saptamanii prevenirii criminalitatii, programata a se desfasura in intervalul 30 septembrie – 4 octombrie.

Astfel, in perioada anterior mentionata, IPJ Iasi, prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, deruleaza o serie de activitati informativ-preventive destinate elevilor din scolile si liceeele din municipiul Iasi cu titlul „Siguranta ta conteaza”. Scopul acestui demers educativ comun il reprezinta cresterea gradului de informare si dezvoltare a unui comportament antivictimal si antiinfractional in randul populatiei scolare, in perspectiva integrarii tinerilor cu o cultura civica responsabila in societatea romaneasca.

O prima sectiune dedicata elevilor de gimnaziu debuteaza cu lansarea concursului „Politist pentru o zi”, care se desfasoara pe doua sectiuni, anume povestiri-eseu-poezie, de maximum 1.000 de cuvinte, si desene-pictura-colaje in alb-negru sau color. Pot fi abordate tematici diverse, toate legate de ceea ce inseamna meseria de politist si cu ce te poti confrunta in aceasta activitate. Inscrierea lucrarilor se face pana la data de 30 septembrie.

Primii trei clasati la ambele sectiuni vor primi premii ce vor consta in carti de fictiune si materiale informative pe temele specifice concursului. Toate lucrarile inscrise in concurs vor primi un Certificat de Participare. In ziua de 2 octombrie va avea loc Gala de Premiere la Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi, unde beneficiarii vor afla mai multe informatii despre diferite subiecte legate de prevenirea infractionalitatii in randul minorilor. Pentru mai multe detalii despre conditiile de participare, regulament si concurs, poate fi consultata pagina blog http://bjiasi.wordpress.com/siguranta-ta-conteaza/.

Sursa BZI

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow