17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Elevii păşcăneni merg la Oxford. Competiţie internaţională de dezbateri

Doi elevi păşcăneni vor merge la Oxford, la o competiţie internaţională de dezbateri, unde vor participa tineri din zeci de ţări. Cei mai buni vor trebui să susţină cu argumente sau să demonteze cu contraargumente, ideiile celorlaltor candidaţi. La final se va acorda medalia de aur pentru cea mai bună echipă internaţională.

Irina Alexandra Petrea, face parte din Clubul de Dezbateri Narnia şi, de curând, s-a calificat la competiţia, Internaţional Schools Essay Competition and Dabate, ce va avea loc la Oxford, în luna iulie a acestui an. Eleva, coordonată de profesoara şi fondatoarea clubului, Daniela Orăşanu, face parte din cei 80 de finalişti care vor lupta pentru titlul de cel mai bun, la Universitatea din Marea Britanie.

 

Concursul va fi structurat pe două probe, una de vorbit deschis timp de trei minute şi una pe echipe, în cadrul căruia se va dezbate o moţiune anunţată chiar în timpul desfăşurării competiţiei.
Este pentru al treilea an consecutiv când Clubul Narnia se califică la această competiţie, iar anul trecut, bătălia argumentelor s-a desfăşurat la Dubai.

Şi un elev de la Clubul de dezbateri Agoria, coordonat de Diana Stănescu, a câştigat menţiunea de onoare la secţiunea de eseuri, organizată pentru calificarea la competiţia din iulie. Este vorba despre Mihnea Botezatu, elev la Liceul Miron Costin din oraş. Potrivit celor spuse de profesoară îndrumătoare, şi ei vor merge la Universitatea din Oxford. Adolescentul a câştigat menţiunea cu un eseu în limba engleză despre cum se pot schimba condiţiile climatice până în anul 2030.

 

Menţionăm că la această competiţie vor participa 80 de finalişti din mai multe ţări, iar in Romania sunt doar trei scoli finaliste: Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, din Bucuresti, Colegiul National Emil Racovita din Iasi, si Colegiul C.F.Unirea din Pascani.

Juriul este format din specialişti internaţionali si se va acorda o singură medalie pentru echipa cea mai bună şi premii pentru primii trei cei mai activi vorbitori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow