17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Elevii păşcăneni în vizită la Parlamentul European

Un grup de 24 de elevi, alaturi de doua cadre didactice de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani, vor pleca maine dimineata, in vizita la Strasbourg, pentru a participa la o sesiune speciala la Parlamentul European pe 15 martie a.c. Elevii au astfel sansa sa cunoasca una dintre cele mai importante institutii europene, dar si stabilirea de schimburi interculturale, de relatii cu tineri din alte state membre ale Uniunii Europene (UE).

Intalnirea îsi propune sa reuneasca elevi din alte zeci de tari membre ale Uniunii Europene, carora li se ofera astfel ocazia de a afla cum functioneaza Parlamentul European, dar si de a se cunoaste între ei, de a învata despre modul de viata, despre viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale Uniunii.

Mentionam ca unitatea de invatamant din Pascani se afla printre cele 12 scoli din tara care a castigat proiectul Euroscola, denumit „Punti intre generati”. Elevii scolii au fost selectati dintre cei care au rezultate exceptionale la invatatura, buni cunoscatori ai limbii engleze, dar si talent la dezbateri. Costurile sunt suportate de Uniunea Europeana in valoare de 10.000 de euro. In cele 6 zile, elevii vor vizita cele mai importante institutii din Budapesta, Praga, Viena, Salzburg dar si München. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow