17.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Elevii pascaneni, castigatori la “Micii Matematicieni”

Zeci de elevi de la scolile din Pascani, Targu Frumos si Hirlau au obtinut locuri fruntase la concursul regional “Micii Matematicieni”. Competitia a avut loc in week-end la Colegiul National “Stefan cel Mare” din Hirlau, unde au participat sute de copii. Doi elevii pascaneni de la Scoala Gimnaziala “Iordache Cantacuzino” si unul de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, au reusit sa ocupe trei locuri intai in clasament.

Punctaj maxim pentru doi elevi de la Scoala Iordache Cantacuzino din Pascani, la concursul “Micii matematicieni”, din Hirlau. Bianca Balan, din clasa a III-a si Rares Oprea, din clasa a IV-a, au rezolvat corect toate exercitiile si au luat 60 de puncte din 60. A fost un concurs dificil , spun elevii, pentru care au muncit din greu.

Invatatoarea care il coordoneaza, Claudia Birgaoanu, este mandra de elevul ei. Rares este silitor si incearca mereu sa gaseasca rezolvari la cele mai dificile exercitii.

Asa cum a fost anuntat inainte de concurs, elevi de clasa a IV-a, din zona Hirlaului, care au obtinut cel putin 30 de puncte, pot sa se inscrie in clasa urmatoare fara examen de admitere. Conform clasamentului, sunt cinci scolari cu punctaj intre 30 si 34 de puncte.

Mentionam ca si Andrei Bompa, elev in clasa a VII-a la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Pascani, a fost primul in clasament pe categoria lui.

Alte articole