15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Elevii pascaneni au sarbatorit alaturi de pompieri ziua serviciului unic de urgenta 112

Ziua Portilor DeschiseCu ocazia zilei numarului unic de urgenta 112, pompierii pascaneni le-au pregatit cateva surprize elevilor unor licee si scoli din Pascani. Astazi, incepand cu orele 09:00, angajatii subunitatii ISU din Pascani, au organizat “Ziua Portilor Deschise” si i-au asteptat pe curiosi sa le calce pragul.
In jurul amiezii, doua grupuri de elevi de la Scoala “Iordachi Cantacuzino” si de la Liceul Teoretic “Miron Costin” au pasit, in curtea pompierilor, nerabdatori sa vada cu ce echipamente si masini sunt dotati acestia.
Bucurosi de oaspeti, lucratorii specializati in stingerea incendiilor le-au prezentat elevilor rand pe rand cladirea in care isi desfasoara activitatea, ce pasi se parcurg din momentul in care primesc o solicitare de stingere a unui incendiu sau o interventie a echipajului EPA, iar la sfarsit i-au urcat in masini si i-au plimbat prin curtea subunitatii.
In final, elevii s-au declarat pe deplin satisfacuti si le-au multumit pompierilor pentru faptul ca vin in sprijinul comunitatii atunci cand este nevoie.
Referitor la apelul unic de urgenta 112, acest este număr apelabil din toate ţările care sunt membre ale Uniunii Europene. Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit funcţional în România în luna aprilie a anului 2005. Din anul 2008 numărul unic poate fi folosit gratuit de pe orice telefon, chiar şi când acesta are tastatura blocată.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow