Copiii din  şcoli şi grădiniţe mai au de aşteptat, săptămâni sau chiar luni de zile,  până când vor primi din fonduri guvernamentale cornuri lapte fructe şi legume. În acest an,  licitaţiile şi contractele trebuie derulate şi încheiate de administratiile locale, nu de Consiliul Judeţean Iasi,  aşa cum a fost până acum. Primăriile au fost înştiinţate abia acum câteva zile de modificarea aprobată de consilierii judeţeni,  la jumătatea acestei luni şi au primit banii în conturi.
La Paşcani suma alocată este de cca 352.000 lei, la Târgu Frumos 185.000 lei iar pentru Hârlău 176.000. Din aceşti bani trebuie asigurată furnizare produselor destinate elevilor până pe data de până pe 21 decembrie urmând ca sumele destinate pentru anul viitor să fie stabilite şi transferate anul viitor.

Consilierii judeteni au luat acesta decizie pentru simplificarea procedurilor de licitaţie şi distribuţie. Asta după ce acum patru ani de zile programul „Cornul şi Laptele” a fost transferat de la autorităţile locale la cele judeţene.
La Paşcani reprezentanţii Primăriei spun că vor cere directorilor de şcoli actualizarea bazelor de date cu elevii beneficiari şi că vor relua colaborarea cu societăţile locale de panificaţie şi furnizorii de lactate legume şi fructe în vederea încheierii contractelor de distribuţie. Toate aceste proceduri ar putea dura de la câteva săptămâni la câteva luni de zile în funcţie de rezultatul licitaţiilor.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider