26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Elevii îşi vor putea „ascunde“ numele pe listele cu rezultatele la Evaluare sau BAC

Ultimele știri

Absolvenţii de clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a care vor susţine în acest an Evaluarea Naţională, respectiv examenul de Bacalaureat, au posibilitatea ca notele obţinute la aceste examene să nu fie făcute publice, conform GDPR (n.r.: General Data Protection Regulation), adoptat de Parlamentul European în aprilie 2016.

Astfel, inclusiv elevii care au susţinut examenul anul trecut puteau ca nota obţinută de către aceştia să fie cunoscută doar de ei, însă foarte puţine persoane au ştiut sau au apelat la acest drept. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi ştiu de acest drept al elevilor, însă nu au fost informaţi în vreun fel de către reprezentaţii Ministerului Educaţiei Naţionale despre modalitatea prin care un elev sau părinţii acestuia pot solicita confidenţialitatea notei obţinute.

Aceştia menţionează însă că, cel mai probabil, acest lucru poate fi realizat printr-o cerere scrisă către Ministerul Educaţiei Naţionale, completând totodată că, inclusiv dacă ar primi specificaţii de la Minister prin care se pot colecta aceste cereri la nivelul inspectoratului sau al şcolii, acestea oricum vor fi redirecţionate Ministerului, care se ocupă de afişarea notelor la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI