More

  Elevii învaţă să mănânce sănătos

  Array

  Zece unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi au primit certificatul de ”Şcoală a copiilor sănătoşi”. Printre acestea se numără şi două şcoli din Paşcani alături de cea din Brătești – Stolniceni Prăjescu. Proiectul îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase şi a mişcării fizice în rândul copiilor şi se află deja la a treia ediţie.

  certificat sc a copiilor sanatosi
  Salvaţi Copiii a dat start celei de-a 3 a ediţii la programul educaţional de certificare „Şcoala copiilor sănătoşi” acţiune derulată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, cu sprijinul Grupului de firme PANIFCOM Iaşi. Ca urmare a semnalelor de alarmă trase de studiile medicale pertinente în domeniu, dar şi alte mijloace de informare, Organizaţia îşi propune prin acţiunile proiectului ”Alimentează-te cu sănătate!” informarea copiilor şi părinţilor cu privire la riscurile unei alimentaţii nesănătoase, formarea abilităţilor parentale care promovează un stil de viaţă sănătos la copii, precum şi promovarea sănătăţii pe baza unei alimentaţii raţionale la copii şi tineri în întreagă comunitate.

  Pentru că s-au descurcat cu succes şi au avut rezultate notabile pe parcursul anului şcolar trecut, Liceul Teoretic ”Miron Costin” Paşcani a primit certificatul de „Şcoală a copiilor sănătoşi.”

  Proiectul este implementat în şcoli pentru că mediul şcolar este un important factor decizional cu privire la alimentaţia sănătoasă a copiilor şi tinerilor. Şcolile au contact direct cu elevii pentru 6 – 8 ore în fiecare zi, iar vârstă critică a dezvoltării lor sociale, psihologice, fizice şi intelectuale este de până la 13 ani.

  După această perioada, în urmă lecţiilor şi activităţilor făcute la nivel de şcoală, prichindeii au înţeles că trebuie să facă mişcare şi să mănânce sănătos, renunţând la produsele de tip fast- food.

  Proiectul îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase şi a mişcării fizice în rândul copiilor – drept fundamental al copilului pentru prevenirea sedentarismului, a obezităţii şi a bolilor cronice în rândul acestora.

  Proiectul a fost lansat în luna iulie 2012 de Organizaţia ”Salvaţi Copiii” – filiala Iaşi, în parteneriat cu PANIFCOM Iaşi.

  Pe lista şcolilor care au primit certificat în urmă activităţilor desfăşurate cu brio se mai află Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga” Paşcani şi Şcoala Gimnazială Brătești din comuna Stolniceni Prăjescu. Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI