11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Elevii învaţă să mănânce sănătos

Zece unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi au primit certificatul de ”Şcoală a copiilor sănătoşi”. Printre acestea se numără şi două şcoli din Paşcani alături de cea din Brătești – Stolniceni Prăjescu. Proiectul îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase şi a mişcării fizice în rândul copiilor şi se află deja la a treia ediţie.

certificat sc a copiilor sanatosi
Salvaţi Copiii a dat start celei de-a 3 a ediţii la programul educaţional de certificare „Şcoala copiilor sănătoşi” acţiune derulată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, cu sprijinul Grupului de firme PANIFCOM Iaşi. Ca urmare a semnalelor de alarmă trase de studiile medicale pertinente în domeniu, dar şi alte mijloace de informare, Organizaţia îşi propune prin acţiunile proiectului ”Alimentează-te cu sănătate!” informarea copiilor şi părinţilor cu privire la riscurile unei alimentaţii nesănătoase, formarea abilităţilor parentale care promovează un stil de viaţă sănătos la copii, precum şi promovarea sănătăţii pe baza unei alimentaţii raţionale la copii şi tineri în întreagă comunitate.

Pentru că s-au descurcat cu succes şi au avut rezultate notabile pe parcursul anului şcolar trecut, Liceul Teoretic ”Miron Costin” Paşcani a primit certificatul de „Şcoală a copiilor sănătoşi.”

Proiectul este implementat în şcoli pentru că mediul şcolar este un important factor decizional cu privire la alimentaţia sănătoasă a copiilor şi tinerilor. Şcolile au contact direct cu elevii pentru 6 – 8 ore în fiecare zi, iar vârstă critică a dezvoltării lor sociale, psihologice, fizice şi intelectuale este de până la 13 ani.

După această perioada, în urmă lecţiilor şi activităţilor făcute la nivel de şcoală, prichindeii au înţeles că trebuie să facă mişcare şi să mănânce sănătos, renunţând la produsele de tip fast- food.

Proiectul îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase şi a mişcării fizice în rândul copiilor – drept fundamental al copilului pentru prevenirea sedentarismului, a obezităţii şi a bolilor cronice în rândul acestora.

Proiectul a fost lansat în luna iulie 2012 de Organizaţia ”Salvaţi Copiii” – filiala Iaşi, în parteneriat cu PANIFCOM Iaşi.

Pe lista şcolilor care au primit certificat în urmă activităţilor desfăşurate cu brio se mai află Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga” Paşcani şi Şcoala Gimnazială Brătești din comuna Stolniceni Prăjescu. Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow