Slider

Elevii finalizează astăzi ultime­le cursuri ale primului semestru, sâmbătă urmând să fie prima zi a vacanţei intersemestriale. Elevii nu vor face ore pentru o săptămână, urmând ca pe 12 februarie aceştia să se întoarcă la cursuri. Cursurile anului şcolar 2017-2018  au început pe 11 septembrie şi însumeazã 167 de zile lucrătoare, adică 35 de săptămâni. 

 

Ultima vacanţă a elevilor, cea de Crăciun, s-a încheiat pe data de 14 ianuarie, aceştia fiind la cursuri pentru trei săptămâni, timp în care s-au finalizat situaţiile şcolare pe primul semestru. Următoarea vacanţă a elevilor, cea de primăvară, va începe pe 31 martie, urmând să se încheie pe 10 aprilie, 11 aprilie fiind prima zi de după Paşti, dar şi prima zi de şcoală. De asemenea, vacanţa de vară va începe pe data de 16 iunie, iar pe 10 septembrie, elevii vor începe un nou an şcolar.

Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie, iar pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai. De menţionat este că elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale la începutul celui de-al II-lea semestru, în luna februarie. Până la vacanţa de primăvară, elevii vor petrece la cursuri şapte săptămâni. Vacanţa de primăvară coincide cu data sărbătoririi Paştelui, cel ortodox urmând să se serbeze pe data de 8 aprilie, iar cel catolic, pe data de 1 aprilie

 

Sursa Ziarul de Iasi

Slider