More

  Elevii din Turcia, in vizita la un liceu din Halaucesti

  Array

  Un grup de liceeni din Turcia au vizitat zilele acestea Liceul Bogdan Voda din Halaucesti. Activitatea extrascolara face parte dintr-un proiect Comenius, intitulat “Dincolo de cuvinte” si are drept scop cunoasterea artei si traditiei din cele doua comunitati participante.
  In acest sens, joi, 18 aprilie a.c., elevii din Halaucesti le-au prezentat musafirilor ce inseamna portul traditional si obiceiurile romanilor. Au explicat din ce este format un costum traditional, ce inseamna fiecare componenta si cum se lucreaza obiectele de artizanat.

  Mai mult, cei noua adolescenti i-au parte la activitatile scolare de la liceu si invata cot la cot cu elevii din sat. Cel mai interesant lucru care i-au uimit pe vizitatorii de nationalitate turca a fost viata la sate. Le plac ulicioarele pline de oameni mereu si mai ales batranii care i-au primit cu ospitalitate.

  Vizita se intinde pe parcursul a 10 zile, in perioada 15-25 aprilie a.c. .In ultima zi se va organiza un spectacol la Caminul Cultural Halaucesti, unde elevii gazda au pregatit mai multe surprize.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet