More

  Elevii din Tg Frumos în vizită la Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu Iași

  Array

  Vizită de studiu la “Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”

  Luna februarie a început pentru Asociaţia SUPER TINERI – ASIRYS cu o vizită de studiu la “Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu” din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi.

  tg f vizita sirys

   

  La ora 10:00, grupul format din voluntari şi din elevi ai Liceului Special „Moldova”, au fost întâmpinaţi de reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior într-un tur ghidat prin universitate, dar şi prin Ferma Adamachi, ce dispune de un centru de cercetări în condiţii climatice dirijate, cu fitotron, unde cresc plante în condiţii climaterice specifice, fiind controlate toate caracteristicile mediului înconjurător – temperatura, umiditatea, lumina, directivele şi viteza vântului.

  Tinerii au fost impresionaţi nu doar de amabilitatea gazdelor, ci şi de sălile moderne şi de condiţiile extraordinare de studiu oferite de institutul, ce a fost inaugurat în luna octombrie, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro.

  Asociaţia ASIRYS urmăreşte să dezvolte câteva proiecte de antreprenoriat social şi dezvoltare rurală, astfel că le-au propus reprezentanţilor universităţii câteva parteneriate, aceştia arătându-şi interesul de a colabora în viitoare acţiuni benefice pentru comunitate.

  Vizita de studiu este o iniţiativă propusă în cadrul “Centrului de Voluntariat Tîrgu Frumos”, un proiect finanțat prin granturi norvegiene.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet