34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Elevii din Târgu Frumos vor ține ședință de CL

În perioada 28 martie – 2 aprilie 2014 Școala Gimnazială “Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos va fi gazda celei de a șaptea mobilități din cadrul Proiectului Multilateral Comenius YOUR EUROPE – Democratic shaping and sharing, început în septembrie 2012 și care se va finaliza în iulie 2014.

tg frumos sc

 

În cadrul acestuia, școala are parteneri din alte șapte țări: Germania (școala coordonatoare), Ungaria, Italia, Bulgaria, Letonia, Estonia și Grecia. Pe parcursul proiectului s-a urmărit evoluția democrației de la greci și până la formarea Europei de astăzi.
Programul are în vedere vizitarea școlii, familiarizarea cu sistemul de învățământ românesc, dar și deplasarea în Iaşi pentru a observa puncte de interes pentru proiect. Totodată, excursia la Cetatea Neamţului şi la mănăstirile din zonă va avea ca obiectiv evidențierea impactului pe care l-a avut comunismul în țara noastră.

Tema mobilității este Implicarea activă a tinerilor în comunitatea locală, iar principala activitate se va derula sub forma unei simulări de ședință de consiliu local la Primăria orașului Târgu Frumos, în cadrul cărei elevii vor prezenta problemele cu care se confruntă în comunitățile lor și vor găsi soluții comune pentru rezolvarea acestora, alături și de reprezentanți ai autorităților locale, care vor participa la ședință.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
34 ° C
35.1 °
31.9 °
31 %
1.1kmh
96 %
mie
34 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI