More

  Elevii din Pașcani, în practică la Spital. Proiect inedit inițiat de profesorii de la „Sadovenu”

  Array

  C.P. Colegiul „Sadoveanu” Pașcani

  Proiectul educațional de orientare școlară și profesională a tânărului absolvent de liceu “ Ucenicul “ a ajuns la a IX a ediție. Inițiat și coordonat de prof. Șerban Genoveva, acest proiect a fost lansat în anul 2008 cand un grup de 9 elevi voluntari au facut ucenicia în cadrul Spitalului Municipal Pașcani.
  An de an s-au încheiat parteneriate între Colegiul Mihail Sadoveanu Pașcani- școala care a implementat proiectul și instituțiile partenere, cea mai constanta fiind Spitalul Municipal Pașcani drept pentru care aducem mulțumiri deosebite Domnului Manager al Spitalului dr. Pânzaru Costică și doamnei asistent șef Pertu Liliana.
  Scopul acestui proiect este promovarea și identificarea abilităților, aptitudinilor practice pe care le pot dobândi elevii în urma parcurgerii stagiului de voluntariat.
  În acest an s-au inscris în proiectul Ucenicul 25 de elevi de la clasele a XI a profil știinte ale naturii ( clasele a XI F, G, H) si XI E- profil mate- info de la Colegiul Național M. Sadoveanu Pașcani, care vor face un stagiu de voluntariat în cadrul Spitalului Municipal Pașcani începand din 27 iunie până pe 23 iulie 2016.
  Elevii au fost împărtiți pe grupe și au un contract de voluntar de 4-6 ore pe zi.
  Prin participarea la un astfel de proiect se are în vedere:
  – formarea continuă a viitorului absolvent
  – optimizarea procesului de orientare școlară și profesională, prin cunoașterea meseriei direct la locul de muncă
  – promovarea activităților de voluntariat în formarea tânărului absolvent
  – conștientizarea abilităților și aptitudinilor ce va trebui sa le dobandească tânărul spre a profesa meseria aleasă.
  Încă de la lansarea acestui proiect în rândul elevilor noștri, a avut un real succes, an de an am avut mai mulți voluntari înscriși care au facut stagiu în cadrul acestui program. A fost și este un lucru benefic pentru ei și-au dat cu adevarat seama dacă pot sau nu, să urmeze o cariera în domeniul medical, tehnic sau militar după ce și-au facut stagiul de ucenic.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI