More

  Elevii din Pașcani au descoperit trusa polițiștilor criminaliști

  Array

  Cum se depistează un infractor, ce sunt impresiunile digitale şi urmele papilare sunt doar câteva dintre noţiunile învăţate astăzi de elevii claselor a IX a de la Liceul Tehnologic “M. Busuioc” din Paşcani.

  Începând cu ora 13.30 poliţiştii criminalişti s-au întâlnit în laboratorul de chimie cu adolescenţii şi le-au prezentat trusa cu care se fac cercetări în cazul unei infracţiuni.

  După teorie s-a trecut la partea practică. Elevii care au vrut să vadă cum arată amprenta lor au avut ocazia să facă acest lucru. Tinerii au atins cu degetele porţiuni de pe bancă, după care cu echipament specific, poliţiştii au prelevat urme papilare.

  Tot în cadrul lecţiei tinerii au aflat despre importanța bazei de date AFIA în care sunt stocate amprentele a 60% dintre persoanele care sunt suspecte sau au comis anumite infracţiuni.

  Prezentarea de astăzi completează acţiunile din “Săptămâna prevenirii criminalităţii” . Tema pentru a treia zi a manifestării a fost “Prevenirea infracţiunilor contra patrimoiu” şi prezentarea trusei de prelevări probe.

  Reamintim că în fiecare an, în ultima săptămână din luna septembrie poliţiştii merg în şcoli unde discută cu elevii şi îi învaţă cum să prevină acte de violenţă, să se apere de hoţi şi noţiuni esenţiale privind siguranţa personală.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI