9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Elevii din Pașcani au creat un radio în Luxemburg

Elevii din Pașcani au creat un radio în Luxemburg

Câțiva elevi din Pașcani au făcut practică la un post de radio din străinătate și la final au creat emisia unui în online. Totul a avut loc în cadrul unui proiect ERASMUS, loc unde au participat zeci de elevi și profesori din mai multe țări partenere în acest proiect. Așadar, pe parcursul unei săptămămâni, elevii de la “Sadoveanu” au aflat cum se lucrează în media dar și-au făcut și prieteni cu care spun ei, că vor ține legătura. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

Experiență de neuitat pentru câțiva elevi de la “Sadoveanu”. Coordonați de fostul director, Carmen Dimitru, 7 elevi ai școlii au ajuns în Luxemburg unde au avut ocazia să se împrietenească cu alți elevi din Estonia, Turcia, Polonia și țara gazdă iar la final să vadă rezultatul muncii lor – că au creat un radio online unde au avut ocazia să transmită 24 de ore, emisiuni și programte pregătite cu multă atenție.

Proiectul Erasmus s-a desfasurat in perioada 14-22 august a.c. in Luxembourg, sub egida YOUTH IN ACTION, un proiect pentru formarea tinerilor. Participara in proiect a fost posibila gratie parteneriatului cu  Asociatia Zamolxes, Campina, ONG centrat exclusiv pe problemele tinerilor. Elevii de la “Sadoveanu” au fost aleși datorită rezultatelor bune la învățătură dar și pentru că sunt vorbitori ai limbii engleze și au cunoștințe temeinice.

Printre ei se numără și Cezar Lupu, singurul băiat din grup care spune că a rămas cu amintiri frumoase și a trăit totul la maximum.

Despre această experiență a vorbit și Demetra Ursu care o consideră o călătorie spre cunoștere și descoperire a propriei persoane dar și a celor din jur.

Despre prietenii legate și îmbunătățirea culturii generale în urma acestei experiențe a vorbit și Alecsandra Bilec.

Olivia Boțvin spune că proiectul Erasmus a avut un mare impact în viața sa, de la activitățile interprinse acolo până la exersarea limbrii engleze cu adolescenți din țările partenere.

Cu lacrimi în ochi la finalul celor 7 zile a plecat Bianca Isticioaia care spune că s-a atașat foarte mult de oamenii din proiect dar și locurile și programul pe care l-a avut în cadrul acestui schimb de experiență.

De învățat în urma acestui proiect a avut și Adina Ghervasă care spune că acum este mult mai încrezătoare în ceea ce poate face și i-a deschis pofta pentru călătorii. Lacrimile i-au curs atunci când a auzit imnul României.

Lavinia Avram este o altă adolescentă din Pașcani ce a avut ocazia să facă parte din acest proiect care spune că a schimbat-o în bine.

Menționăm că scopul proiectului este de a conștientiza importanța și impactul mass- media în viața adolescenților și mai ales să afle cât mai multe lucruri despre radio, de la partea teoretică la cea practică.

Cum se întâmplă de fiecare dată în cadrul proiectelor ERASMUS, fiecare țară trebuie să prezinte ce are mai frumos. Despre România s-a vorbit si prezentat despre oamenii care fac cinste numele țării, tradiții, cultură, geografie, istorie și bucatele tradiționale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI