Anul scolar incepe fara produsele alimentare pe care elevii le primeau in cadrul programului guvernamental „Lapte si corn”. In judetul Iasi, Consiliul Judetean a trimis catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice documentatia pentru achizitia produselor necesare, iar acum se afla in etapa de evaluare.

Prescolarii si elevii ar urma sa primeasca produse lactate, de panificatie si fructe, mai exact mere si pere. Potrivit celor spuse de autoritatile judetene, sunt circa 89.000 de portii, iar valoarea este de 15 milioane de lei.

Va urma apoi demararea procedurii de licitatie si desemnarea firmelor castigatoare. Localitatile din judetul Iasi vor fi impartite in patru loturi, la fel ca si in anii trecuti. Va mai trece circa o luna si jumatate, pana cand produsele vor ajunge la copii.

Scolile si-au pregatit deja incaperile speciale pentru a primi aceste produse.

Mentionam ca programul national are doua componente, distribuirea de produse cat si masuri educative. In hotararea Consiliului Judetean Iasi, la nivelul judetului ar urma sa fie organizate si doua concursuri tematice legate de consumul de fructe si produse lactate.

 

 

 

Slider