21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Elevii din învățământul primar și preșcolar intră în vacanță

Prima vacanţă din acest an şcolar pentru elevii claselor 0 – IV. Începând de astăzi, prichindeii se vor bucura de o săptămână liberă după o luna şi jumătate de lecţii şi teme. Copii şi-au făcut deja planuri cum vor petrece zilele libere.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Ecucatiei Naţionale, elevii din învăţământul primar au vacanță în perioada 29 octombrie – 6 noiembrie, urmând ca luni, 7 noiembrie să se întoarcă la cursuri.

Elevii sunt bucuroşi că vor scapa o săptămână de cursuri şi deja şi-au făcut planuri cum vor petreace zilele libere. De exemplu, George vrea să îşi viziteze rudele. Copilul spune că îi este dor de bunici şi va încerca să stea cât mai mult timp cu ei.

Tot în vizită la bunici va merge şi alt elev din clasa a două, Alex. Pe lângă timpul petrecut cu aceştia, prichindelul spune că îşi va face şi temele pentru şcoală.

Matei are planuri mai mari. Acesta speră să ningă pentru a ieşi cu prietenii la săniuş. Băiatul este sigur că i se va îndeplini dorinţa “deoarece e frig afară”.

Astăzi, în ultima zi înainte de vacanţă, elevii claselor 0- IV de la Şcoala Gimnazială “Iordache Cantacuzino” au avut parte de diferite activităţi extracurriculare, menite să îi introducă în spiritul vacanţei. Împreună cu cadrele didactice, şcolarii au plantat arbori în curtea instituţiei de învăţământ, şi-au ornat clasa de Halloween sau au confecţionat coşuri din materiale reciclabile.

Conform structurii anului şcolar 2016 – 2017 elevii vor mai beneficia de două săptămâni vacanţă de iarnă în perioada 24 decembrie – 8 ianuarie, o săptămâna între semestre pe 4 – 12 februarie, vacanţă de Paşte în perioada 19 – 30 aprilie. Şcolarii vor intra în vacanţă mare pe 17 iunie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow