Array

Elevii din Hîrlău, fruntași la ecologie pe țară

Bucurie mare pentru elevii ecologiști de la Școala gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău: au obținut un nou premiu important în cadrul unei competiții de profil, coordonate de Asociația Zibo Help și Ministerului Mediului, cu sponsorizare din partea Aqua Carpatica.

Elevii de la Școala gimnazială din Hîrlău, împreună cu profesorii lor, au reușit să colecteze anul acesta peste 7 tone de hârtie, ocupând primul loc pe țară în cadrul concursului Eco Școala, motiv pentru care au primit marele premiu în valoare de 2500 de euro, bani care vor fi folosiți pentru dotarea școlii și condiții mai bune de studiu pentru copii, în scopul obținerii de performanțe.

Și elevii care s-au implicat în proiect au avut parte de recompense directe, ei primind în luna octombrie a anului trecut, 250 de euro, deoarece fiecare tonă de hârtie colectată a fost recompensată cu o sumă de bani, ce a fost împărțită participanților de proiect, în funcție de cantitatea de hârtie colectată.

La strângerea de hârtie s-au implicat cel mai mult elevii din clasele mici, dornici să se facă utili și să ajute, dar și cei mai mari care au avut anul acesta examenul de Evaluare Națională.
copii harlau
Mititeii au participat cu entuziasm la proiectul Eco Școala, strângând hârtie și cartoane de pe la părinți, bunici, vecini sau chiar de la magazinele care aveau ambalaje reciclabile.

Perseverența participanților la proiect este una lăudabilă, având în vedere că cei implicați nu au avut parte de un centru specializat de colectare în localitate, ei venind cu maculatura la școală, inclusiv în perioada vacanțelor, de unde a fost apoi încărcată tot de elevi în camioane și dusă de o firmă de colectare, la Iași.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...