More

  Elevii din Hîrlău, fruntași la ecologie pe țară

  Array

  Bucurie mare pentru elevii ecologiști de la Școala gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău: au obținut un nou premiu important în cadrul unei competiții de profil, coordonate de Asociația Zibo Help și Ministerului Mediului, cu sponsorizare din partea Aqua Carpatica.

  Elevii de la Școala gimnazială din Hîrlău, împreună cu profesorii lor, au reușit să colecteze anul acesta peste 7 tone de hârtie, ocupând primul loc pe țară în cadrul concursului Eco Școala, motiv pentru care au primit marele premiu în valoare de 2500 de euro, bani care vor fi folosiți pentru dotarea școlii și condiții mai bune de studiu pentru copii, în scopul obținerii de performanțe.

  Și elevii care s-au implicat în proiect au avut parte de recompense directe, ei primind în luna octombrie a anului trecut, 250 de euro, deoarece fiecare tonă de hârtie colectată a fost recompensată cu o sumă de bani, ce a fost împărțită participanților de proiect, în funcție de cantitatea de hârtie colectată.

  La strângerea de hârtie s-au implicat cel mai mult elevii din clasele mici, dornici să se facă utili și să ajute, dar și cei mai mari care au avut anul acesta examenul de Evaluare Națională.
  copii harlau
  Mititeii au participat cu entuziasm la proiectul Eco Școala, strângând hârtie și cartoane de pe la părinți, bunici, vecini sau chiar de la magazinele care aveau ambalaje reciclabile.

  Perseverența participanților la proiect este una lăudabilă, având în vedere că cei implicați nu au avut parte de un centru specializat de colectare în localitate, ei venind cu maculatura la școală, inclusiv în perioada vacanțelor, de unde a fost apoi încărcată tot de elevi în camioane și dusă de o firmă de colectare, la Iași.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI