More

  Elevii din Hîrlău, fruntași la ecologie pe țară

  Array

  Bucurie mare pentru elevii ecologiști de la Școala gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău: au obținut un nou premiu important în cadrul unei competiții de profil, coordonate de Asociația Zibo Help și Ministerului Mediului, cu sponsorizare din partea Aqua Carpatica.

  Elevii de la Școala gimnazială din Hîrlău, împreună cu profesorii lor, au reușit să colecteze anul acesta peste 7 tone de hârtie, ocupând primul loc pe țară în cadrul concursului Eco Școala, motiv pentru care au primit marele premiu în valoare de 2500 de euro, bani care vor fi folosiți pentru dotarea școlii și condiții mai bune de studiu pentru copii, în scopul obținerii de performanțe.

  Și elevii care s-au implicat în proiect au avut parte de recompense directe, ei primind în luna octombrie a anului trecut, 250 de euro, deoarece fiecare tonă de hârtie colectată a fost recompensată cu o sumă de bani, ce a fost împărțită participanților de proiect, în funcție de cantitatea de hârtie colectată.

  La strângerea de hârtie s-au implicat cel mai mult elevii din clasele mici, dornici să se facă utili și să ajute, dar și cei mai mari care au avut anul acesta examenul de Evaluare Națională.
  copii harlau
  Mititeii au participat cu entuziasm la proiectul Eco Școala, strângând hârtie și cartoane de pe la părinți, bunici, vecini sau chiar de la magazinele care aveau ambalaje reciclabile.

  Perseverența participanților la proiect este una lăudabilă, având în vedere că cei implicați nu au avut parte de un centru specializat de colectare în localitate, ei venind cu maculatura la școală, inclusiv în perioada vacanțelor, de unde a fost apoi încărcată tot de elevi în camioane și dusă de o firmă de colectare, la Iași.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet