12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Elevii din Hârlău în vizită la Parlamentul European

Trei profesori si 24 de elevi de la Colegiul National Stefan cel Mare Harlau pleaca la finalul acestei luni in Strasbourg. Excursia este castigata prin proiectul Euroscola, intitulat “Punti intre generatii”, ce s-a desfasurat in primul semestru al anului scolar, 2012-2013. Mai exact, elevii vor merge in Parlamentul European, unde pentru o zi, alaturi de echipe din toate tarile europene, vor participa la simularea unei sedinte parlamentare discutand pe teme de interes general.

Excursia va dura sapte zile, timp in care vor vizita si orasele Budapesta, Praga, Strasburg, Munchen si Salzburg. Costurile totale ajung la suma de circa 10.000 euro suportate de Parlamentul European, in care se incadreaza cazarea si masa participantilor. Elevii sunt foarte incantati de aceasta excursie, mai ales pentru ca unii dintre ei nu au fost niciodata in afara tarii. De asemenea la Zile Euroscola, vor participa si elevii de la Colegiul National Mihail Sadoveanu din Pascani.

Mentionam ca Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow