9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

30 de microbuze pentru școlile din județul Iași. Au fost preluate de primării și urmează să fie date în folosință, începând cu noul an școlar

Alte zeci de primării din județul Iași au primit microbuze prin același program național de sprijin, pentru școlile arondate lor, necesare transportului elevilor la diferite evenimente și activități școlare și extrașcolare.
Conform autorităților județene, beneficiarii au fost selectați pe baza unei liste de priorități propuse de Inspectoratul Școlar Județean, în urma solicitărilor depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice.

Astfel, pentru județul Iași au fost repartizate tot în această perioadă 30 de microbuze pentru școli, preluate de primăriile din Târgu Frumos, Ruginoasa, Valea Seacă, Belcești, Ciohorăni sau Lespezi.

Este vorba despre autoturisme cu 16 + 1 locuri, în valoare de peste 100 de mii de lei fiecare, care urmează să fie predate școlilor după o serie de formalități, pe care trebuie să le parcurgă administrațiile locale. Aceste proceduri sunt în general întârziate de particularități legate de obținerea licenței de transport persoane, deoarece microbuzele sunt trecute în evidența primăriilor, dar de fapt sunt folosite pentru transportul elevilor.

Prin acest program național vor fi distribuite în total un număr de 2.275 de microbuze, iar programul este derulat de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei.
Precizăm că în ultimii doi ani, la Iași au mai fost livrate 29 de astfel de microbuze pentru transportul elevilor.

Alte articole