27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022

Elevii din clasele terminale se vor întoarce la cursuri, pentru pregătirea examenelor

Toţi elevii de clasa a VIII-a și a VII-a se vor întoarce la şcoală, însă doar pentru pregătirea examenelor naţionale.

Anunţul a venit miercuri, de la ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care nu a spus şi de când vor avea loc aceste cursuri, faţă-n faţă cu profesorii. La nivel naţional, peste 4.000 de şcoli sunt în scenariul roşu.

„Această școală online nu oferă o pregătire adevărată în acest sens al examenelor finale”, crede un elev de clasa a douăsprezecea.

„Colaborarea între clasă şi elev nu se face la acelaşi nivel, că există probleme cu netul sau cu platforma pe care se desfăşoară ora respectiva″, spune un coleg de-al lui.

Elev: „Îmi doresc să revenim la școală”.

Toţi aceşti elevi de clasa a 12-a, din diferite oraşe ale ţării, spun că dacă nu se reiau cursurile față în faţă, pentru examenele naţionale vor fi nevoiţi să apeleze la meditaţii.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: „Așa cum am procedat și în primăvară, noi am susținut elevii care trebuia să participe la examenele naționale. Am și redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua”.

La nivel naţional, în şcolile de stat şi private sunt înscrişi în acest an şcolar peste 140.000 de elevi în clasa a opta, peste 150.000 în clasa a douăsprezecea şi peste 20.000 în clasa a treisprezecea. Pentru toţi aceşti elevi, autorităţile trebuie să găsească o variantă ca ei să ajungă fizic în şcoli, pentru pregătirea față în faţă cu profesorii. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla doar cu câteva săptămâni înainte ca examenele să aibă loc, la fel cum s-a întâmplat şi în anul trecut.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow