More

  Elevii din clasele pregătitoare ar putea primi fructe proaspete la şcoală

  Array

  Elevii din clasele pregătitoare ar putea primi fructe proaspete la şcoală, conform unui proiect de lege aprobat marţi de către senatori.

  Proiectul de lege se referă la aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 49/2012 care încurajează consumul de fructe proaspete în şcoli şi prevede includerea clasei pregătitoare, pe lângă clasele I-VIII, în acest program.

  Potrivit textului ordonanţei, începând cu anul şcolar 2012-2013, fructele proaspete distribuite elevilor, perioada şi frecvenţa distribuţiei, limita valorii zilnice pe elev, precum şi fondurile necesare programului se stabilesc şi se actualizează anual, prin hotărâre de Guvern, în funcţie de evoluţia preţurilor.

  Guvernul propune, prin acest proiect de act normativ, ca sumele aferente programului să fie suportate din bugetele locale ale judeţelor, respectiv ale sectoarelor Capitalei.

  În expunerea de motive, Executivul susţine că implementarea acestui program reprezintă o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare şi că aplicarea sa “la o vârstă la care se formează obiceiurile alimentare poate contribui la reducerea cheltuielile destinate tratării diferitelor afecţiuni, cum ar fi obezitatea şi diabetul, cauzate de o alimentaţie nesănătoasă”.

  Proiectul a fost adoptat de Senat în calitate de primă cameră legislativă, urmând să fie transmis, pentru dezbatere, la Camera Deputaţilor.

  Sursa www.mediafax.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp