More

  Elevii de vorba cu scriitorii locali, la Biblioteca Municipala Pascani

  Zeci de prichindei de la Liceul “Miron Costin” din Pascani au participat astazi la o intalnire cu doi scriitori locali din municipiu. Elevii le-au descoperit cartile scrise de ei, le-au pus intrebari si au aflat cat mai multe despre literatura, dar si despre viata autorilor. Apoi, fiecare a creat o poveste, dupa surprizele pregatite de organizatorii acestui eveniment.

  Doua clase de elevi de la Liceul “Miron Costin” din Pascani au participat astazi la un proiect educational, intitulat “Minunea din carte”, ce a avut loc la sediul Bibliotecii Municipale din oras. Micutii, din a III-a, s-au intalnit cu doi scriitori locali, Vasile Avramiuc si Carmen Pasat, si le-au descoperit cartile scrise de ei.

  Apoi, cei doi autori au fost luati cu asalt de intrebarile elevilor, curiosi sa afle cat mai multe despre ei. Unde ati copilarit, de unde aveti inspiratia de a scrie, cand ati inceput sa asterneti randuri pe hartie sau cand veti mai scrie pentru copii, au fost doar cateva dintre curiozitatile princhindeilor.


  Tot in cadrul acestei activitati, micutii au aflat care este parcursul unei carti, de la ideiile autorului si pana ajunge la cititor.

  Cele doua clase de elevi au fost coordonate de profesoarele Gabriela Ionita si Carmen Pasat, iar in a doua parte, scolarii au creat propriile povesti.
  Mentionam ca evenimentul de astazi face parte dintr-un proiect judetean, intitulat “Scoala pentru valori autentice”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet