2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Elevii de vorba cu scriitorii locali, la Biblioteca Municipala Pascani

Zeci de prichindei de la Liceul “Miron Costin” din Pascani au participat astazi la o intalnire cu doi scriitori locali din municipiu. Elevii le-au descoperit cartile scrise de ei, le-au pus intrebari si au aflat cat mai multe despre literatura, dar si despre viata autorilor. Apoi, fiecare a creat o poveste, dupa surprizele pregatite de organizatorii acestui eveniment.

Doua clase de elevi de la Liceul “Miron Costin” din Pascani au participat astazi la un proiect educational, intitulat “Minunea din carte”, ce a avut loc la sediul Bibliotecii Municipale din oras. Micutii, din a III-a, s-au intalnit cu doi scriitori locali, Vasile Avramiuc si Carmen Pasat, si le-au descoperit cartile scrise de ei.

Apoi, cei doi autori au fost luati cu asalt de intrebarile elevilor, curiosi sa afle cat mai multe despre ei. Unde ati copilarit, de unde aveti inspiratia de a scrie, cand ati inceput sa asterneti randuri pe hartie sau cand veti mai scrie pentru copii, au fost doar cateva dintre curiozitatile princhindeilor.


Tot in cadrul acestei activitati, micutii au aflat care este parcursul unei carti, de la ideiile autorului si pana ajunge la cititor.

Cele doua clase de elevi au fost coordonate de profesoarele Gabriela Ionita si Carmen Pasat, iar in a doua parte, scolarii au creat propriile povesti.
Mentionam ca evenimentul de astazi face parte dintr-un proiect judetean, intitulat “Scoala pentru valori autentice”.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI