13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Elevii de vorba cu scriitorii locali, la Biblioteca Municipala Pascani

Zeci de prichindei de la Liceul “Miron Costin” din Pascani au participat astazi la o intalnire cu doi scriitori locali din municipiu. Elevii le-au descoperit cartile scrise de ei, le-au pus intrebari si au aflat cat mai multe despre literatura, dar si despre viata autorilor. Apoi, fiecare a creat o poveste, dupa surprizele pregatite de organizatorii acestui eveniment.

Doua clase de elevi de la Liceul “Miron Costin” din Pascani au participat astazi la un proiect educational, intitulat “Minunea din carte”, ce a avut loc la sediul Bibliotecii Municipale din oras. Micutii, din a III-a, s-au intalnit cu doi scriitori locali, Vasile Avramiuc si Carmen Pasat, si le-au descoperit cartile scrise de ei.

Apoi, cei doi autori au fost luati cu asalt de intrebarile elevilor, curiosi sa afle cat mai multe despre ei. Unde ati copilarit, de unde aveti inspiratia de a scrie, cand ati inceput sa asterneti randuri pe hartie sau cand veti mai scrie pentru copii, au fost doar cateva dintre curiozitatile princhindeilor.


Tot in cadrul acestei activitati, micutii au aflat care este parcursul unei carti, de la ideiile autorului si pana ajunge la cititor.

Cele doua clase de elevi au fost coordonate de profesoarele Gabriela Ionita si Carmen Pasat, iar in a doua parte, scolarii au creat propriile povesti.
Mentionam ca evenimentul de astazi face parte dintr-un proiect judetean, intitulat “Scoala pentru valori autentice”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow