More

  Elevii de peste Prut, au venit la liceele din Pașcani

  Array


  Zeci de elevi din Republica Moldova au ales şi în acest an să studieze şi să stea în internatele din municipiul Paşcani. De câteva zile, s-au cazat în căminele de la Colegiul Tehnic de Cai Ferate „Unirea” şi Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”. Toate cheltuielile sunt acoperite de bursa de la stat, astfel că stau fără griji. Sunt mulţumiţi de condiţiile oferite, primesc hrană caldă şi se simt în siguranţă.

  Şi în acest an, la Colegiul „Mihail Sadoveanu” din Paşcani au venit să înveţe elevi de peste Prut. 28 de tineri au optat pentru cazarea în internatul şcolii. De exemplu, Mihaela, elevă în clasa a IX-a şi-a aşezat lucrurile în camera ei încă de duminică. Este emoţionată, dar consideră că a studia în România, este cea mai bună alegere.
  A ales profilul „Ştiinţe ale Naturii”, pentru că deja este sigură pe drumul ei în viaţă. Vrea să devină chirurg şi să salveze suflete.

  Nu sunt doar “bobocei” în cămin, ci şi elevi care au venit pentru a doilea an în cămin. Condiţiile bune şi faptul că nu trebuie să îşi gătească singuri hrană, îi determina pe cei mai mulţi să aleagă internatul.
  Sunt însă şi liceeni care îşi petrec toţi cei patru ani de studii în cămin. Nu mai sunt nevoiţi să facă naveta, iar părinţii îi ştiu în siguranţă.

  Menţionăm că la Colegiul Sadoveanu, preţul unei zile la cămin, în care este inclusă şi mâncarea, este de 18 lei. Internatul este ocupat la capacitatea maximă, la fel ca şi cel din zona Vale, de la “Unirea”. Acolo, preţul este de 20 lei/zi, la care se adaugă câte un leu pentru cazare.

  Mai multe despre acest subiect, veţi vedea mâine într-un material video difuzat pe larg, în cadrul emisiunii “Reporter TV – despre oameni şi locuri”.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bărbat de 69 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Drept la replică, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani

  În vederea unei corecte informări a publicului postului dumneavoastră de radio şi televiziune referitor la articolul apărut în ediția online din 9 aprilie 2021...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet