-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Elevii de la „Unirea”, mentiune la concursul pentru atestarea produselor traditionale din Moldova

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, a organizat sâmbătă, 24.03.2018 concursul ,,IDENTIFICARE ȘI ATESTARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE DIN MOLDOVA”.

Evenimentul presupune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare românești realizate după rețete tradiționale. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime mică și medie din Moldova.


Concursul este dedicat elevilor și studenților din zona de nord-est a țării, care pot participa individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și care trebuie sa realizeze un produs tradițional.


În cadrul concursului au fost înscrise 26 de produse, cu potențial de a fi atestate, ce au fost grupate pe două secțiuni: Preparate dulci și Preparate pe bază de carne, lapte, pește și legume.


Din parte Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”, au participat două echipaje de elevi din clasa a X-a F. La secțiunea I, Preparate pe bază de carne, lapte, pește și legume, echipa formată din Vacaru George, Crîșmaru Mădălina și Roșu Paula, alături de doamna profesor Elefteriu Crina, au primit Mențiune pentru produsul prezentat, urdă moldovenească din lapte de capră. La secțiunea II, Preparate dulci, echipa formată din Parasca Cosmina, Brașovean Mihaela si Ștefan Denis, împreună cu doamna profesor Anicolaesei Alexandra, au primit Mențiune pentru produsul lor, cornulețe cu untură umplute cu nucă.
Sponsorul echipajelor a fost Atelierul de Gust Bun.  

 

Sursa Facebook Colegiul Tehnic CF UNIREA PASCANI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow