More

  Elevii de la „Unirea” au mers la Serviciul de Imigrări din Iași. Fac cercetare pentru un proiect european

  Array

  Elevii de la „Unirea” au mers la Serviciul de Imigrări din Iași. Fac cercetare pentru un proiect european

  La începutul acestei săptămâni, echipa de lucru a Colegiului Tehnic de Cai Ferate „Unirea”, Pașcani,  care participă la Concursul Național pentru Liceeni  Euroscola, a fost în vizitǎ de lucru la Serviciul pentru imigrari, Iași.

  Scopul vizitei a fost atât unul de informare asupra fenomenului migraţiei într-o Uniune Europeană care se confruntă cu o criză a refugiaților de proporții cât și de găsire a unor soluții pentru a putea rezolva situaţia socială a celor nevoiţi sǎ-și paraseascǎ ţara.

  În acest sens, elevii s-au întâlnit cu d-l Comisar Șef Gaiţǎ Sorin care a acceptat sǎ le vorbească despre migraţie și modul în care autoritățile încearcă să gestioneze situația celor care, fiind victime ale săraciei, războiului sau din alte cauze, aleg Romania ca țara ce le poate oferi stabilitate, încredere și speranță într-un viitor mai bun.

  Tinerii participanţi s-au întors încântaţi de aceastǎ experienţǎ, dar au simţit și o strângere de inimǎ. Pentru orice serviciu administrativ din lume, imigranţii ramân niște date încadrate unor statistici care nu vor oglindi niciodatǎ drama individualǎ a fiecǎruia în parte.

  Concursul Național pentru Liceeni Euroscola este anul acesta la cea de a IX-a ediție. Fiind  lansat de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, acesta are ca temă „Criza refugiaților într-o Europa a valorilor”. Elevii sunt invitați să-si folosească creativitatea și să conceapă scenariul unei scurte piese de teatru pornind de la aceasta idee. Echipele de elevi care se vor clasa pe primele locuri vor fi invitate să participe la evenimentele „Ziua Euroscola” organizate la Strasbourg în anul 2017.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI