19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Elevii de la „Sadoveanu”, premiati la concursul „Cultura si Civilizatie in Romania”

sadoveanu

Inca un premiu pentru Colegiul „Sadoveanu” din Pascani. Judetul Iasi a fost reprezentat de trei tineri talentati la un concurs national. Este vorba despre „Cultura si civilizatie in Romania”, competitie ajunsa la cea de-a XIV-a. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc la Manastirea Neamt, ieri, 6 iunie, unde au participat aproape 150 de elevi din 35 de judete.

Cu acest prilej, Asociatia Profesorilor de Istorie din Iasi a oferit trei premii speciale, care au revenit judetelor Prahova, Sibiu si Teleorman. Premiile au constat in diplome si carti.

Echipa de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” din Pascani, formata din elevii Iacob Teodor, clasa a X-a, Teaca Emanuela, clasa a XII-a, Palade Ana Maria, clasa a X-a, au realizat un proiect intitulat „Pascani – oameni, locuri si povesti de altadata”, proiect ce a fost apreciat de juriu, ocupand pozitia a III a a clasamentului, cu un punctaj de 93,8.

Concursul a fost structurat pe 3 sectiuni, respectiv „Studiu privind particularitati etnografice/etnologice si lingvistice locale”, „Studiu privind mentalitati culturale si cercetare sociologica” si „Monografii istorice locale”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow