4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

„Influenta mass-media asupra democratiei” cu elevii de la „Sadoveanu”, in Turcia

In perioda 20-27 octombrie 2013 un grup de sase elevi de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani, format din Birsan Brindusa, Chiuariu Traian, Dumitriu Codruta, Lupu Andrei, Nemtanu Silvia, Onioaea Alexandra, coordonat de profesor Padurariu Petru, au participat la proiectul dezvoltat de Youth Development – „Democracy enthousiasts”, in Adana, Turcia. In cadrul acestui proiect au mai participat deasemenea elevi si studenti din tari ca Estonia, Lituania, Italia si Turcia.
Tema proiectului a fost democratia si influenta acesteia in viata tinerilor, si nu numai. Printre activitatile la care au luat parte, elevii au avut de realizat si prezentat un film prin care sa identifice gradul de intelegere si aplicabilitate al conceptului de democratie la nivel social, precum si consecintele si/sau beneficiile imediate ale unui astfel de sistem asupra individului, si implicit, in viata de zi cu zi al acestuia. Printre activitatile desfasurate in cadrul acestui proiect, se pot enumera conceperea si realizarea unei publicatiei de tip ziar, discutii in urma vizionarii unor filme in care sau prezentat anumite aspecte ale democratiei, dezbateri pe teme democractice, vizitarea unor centre pentru tineri (Adana Youth Centre, Adana Sport Centre) precum si intalniri cu directorii acestora.
Una dintre cele mai interesante si importante activitati a fost aceea prin care s-a incercat simularea unei sesiuni al Parlamentului European, cu topicul „Influenta mass-mediei asupra democratiei”, activitate ce a solicitat si stimulat capacitatea de comunicare, formularea si exprimarea unor idei personale despre democratie al elevilor. Prin aceasta activitate s-a urmarit identificarea si exercitarea principalelor fundamente ale democratiei, dreptul la vot si dreptul de libera exprimare.
Astfel, prin intermediul acestor activitati, elevii au reusit sa acumuleze si sa isi consolideze cunostintele despre ceea ce cuprinde si implica conceptul de demoratie, sa isi dezvolte abilitatile de comunicare, sa cunoasca si sa interactioneze cu tineri din medii si culturi diferite, si, in mod special, formarea unei idei despre ceea ce inseamna un sistem democratic precum si regulile fundamentale de functionare corecta al acestuia.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow