9.1 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

“Influenta mass-media asupra democratiei” cu elevii de la “Sadoveanu”, in Turcia

In perioda 20-27 octombrie 2013 un grup de sase elevi de la Colegiul National „Mihail Sadoveanu” Pascani, format din Birsan Brindusa, Chiuariu Traian, Dumitriu Codruta, Lupu Andrei, Nemtanu Silvia, Onioaea Alexandra, coordonat de profesor Padurariu Petru, au participat la proiectul dezvoltat de Youth Development – „Democracy enthousiasts”, in Adana, Turcia. In cadrul acestui proiect au mai participat deasemenea elevi si studenti din tari ca Estonia, Lituania, Italia si Turcia.
Tema proiectului a fost democratia si influenta acesteia in viata tinerilor, si nu numai. Printre activitatile la care au luat parte, elevii au avut de realizat si prezentat un film prin care sa identifice gradul de intelegere si aplicabilitate al conceptului de democratie la nivel social, precum si consecintele si/sau beneficiile imediate ale unui astfel de sistem asupra individului, si implicit, in viata de zi cu zi al acestuia. Printre activitatile desfasurate in cadrul acestui proiect, se pot enumera conceperea si realizarea unei publicatiei de tip ziar, discutii in urma vizionarii unor filme in care sau prezentat anumite aspecte ale democratiei, dezbateri pe teme democractice, vizitarea unor centre pentru tineri (Adana Youth Centre, Adana Sport Centre) precum si intalniri cu directorii acestora.
Una dintre cele mai interesante si importante activitati a fost aceea prin care s-a incercat simularea unei sesiuni al Parlamentului European, cu topicul „Influenta mass-mediei asupra democratiei”, activitate ce a solicitat si stimulat capacitatea de comunicare, formularea si exprimarea unor idei personale despre democratie al elevilor. Prin aceasta activitate s-a urmarit identificarea si exercitarea principalelor fundamente ale democratiei, dreptul la vot si dreptul de libera exprimare.
Astfel, prin intermediul acestor activitati, elevii au reusit sa acumuleze si sa isi consolideze cunostintele despre ceea ce cuprinde si implica conceptul de demoratie, sa isi dezvolte abilitatile de comunicare, sa cunoasca si sa interactioneze cu tineri din medii si culturi diferite, si, in mod special, formarea unei idei despre ceea ce inseamna un sistem democratic precum si regulile fundamentale de functionare corecta al acestuia.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI