31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Elevii de la Miron Costin, într-o mobilitate Erasmus+ la Palermo

Săptămâna aceasta, un grup de 12 elevi de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani se află la Palermo într-o mobilitate din cadrul proiectului Erasmus +, Explorers of Citizenship/ Les explorateurs de l’engagement.

Proiectul este coordonat de Asociația franceză Maisons de Tourcoing si are ca parteneri Asociația CESIE din Italia si Gipsy Eye din România.  Parteneriatul liceului Miron Costin cu Asociația Gipsy Eye le-a permis elevilor Denisa Chiriac,  Sabina Ciuciudău,  Miruna Ancuța, Mihnea Hărățu, Codrin Hărățu, Cezar Donisanu, Iuliana Tîmpăscu, Andrada Tucaliuc, Georgiana Onișoru, Georgiana Teșu, Andrei Grigoroaea și Enrique Stan să participe la activitățile derulate în cadrul mobilității.

Având ca subiect principal  cetățenia activă și implicarea activă a tinerilor între 14 și 18 ani, proiectul își propune să motiveze luarea de atitudine și observarea societății contemporane. In această deplasare elevii vor realiza interviuri pe stradă pentru a surprinde aspecte concrete ale cotidianului și vor acționa ca niște adevărați jurnaliști. Interviurile lor se vor regăsi pe platforma proiectului www.explorateursdelengagement.com.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI