Slider

Săptămâna aceasta, un grup de 12 elevi de la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani se află la Palermo într-o mobilitate din cadrul proiectului Erasmus +, Explorers of Citizenship/ Les explorateurs de l’engagement.

Proiectul este coordonat de Asociația franceză Maisons de Tourcoing si are ca parteneri Asociația CESIE din Italia si Gipsy Eye din România.  Parteneriatul liceului Miron Costin cu Asociația Gipsy Eye le-a permis elevilor Denisa Chiriac,  Sabina Ciuciudău,  Miruna Ancuța, Mihnea Hărățu, Codrin Hărățu, Cezar Donisanu, Iuliana Tîmpăscu, Andrada Tucaliuc, Georgiana Onișoru, Georgiana Teșu, Andrei Grigoroaea și Enrique Stan să participe la activitățile derulate în cadrul mobilității.

Având ca subiect principal  cetățenia activă și implicarea activă a tinerilor între 14 și 18 ani, proiectul își propune să motiveze luarea de atitudine și observarea societății contemporane. In această deplasare elevii vor realiza interviuri pe stradă pentru a surprinde aspecte concrete ale cotidianului și vor acționa ca niște adevărați jurnaliști. Interviurile lor se vor regăsi pe platforma proiectului www.explorateursdelengagement.com.

Slider