4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Elevii de la “Iordache Cantacuzino”, naveta pe jos și în această iarnă

Elevii Școlii Iordache Cantacuzino din Pașcani, vor fi nevoiti sa facă naveta pe jos, câțiva km in fiecare zi, si in următorul an scolar. In luna februarie a.c. ei au fost mutați temporar la Scoală “Ion Creanga” din Fantanele, după începerea lucrărilor de renovare a clădirii unității de învățământ, fără ca administratia locală sa asigure un mijloc de transport, gratuit.

 


Situația nu se va schimba nici I n următoarele luni de zile deaorece nu sunt asumate si decontate cheltuielile de la bugetul local. In cadrul unei conferințe de presa reprezentații primăriei au spus se așteaptă ca lucrările de renovare sa fie finalizate in șase luni de zile iar elevii sa se întoarcă in sălile de clasa a scitii Iordache Cantacuzino.

Nici pentru elevii navetiști decontarea transportului nu este sigura. Anul trecut municipalitatea a refuzat sa achite ultimile facturi emise de operatorul local iar acum, după modificarea legislației,  se aspteapta clarificări. Reprezentanții Primariei spun ca vor achita doar o parte din cheltuieli,  elevilor care vor avea abonamente de transport gratuit dar centralizarile trebuie făcute de școlile din municipiu.

Menționăm ca in sedinta din 18 februarie a.c. proiectul initiat de consilierul Sorin Olariu a fost respins, dupa ce primarul si consilierii PNL si Pro Romania nu au fost de acord ca elevii scolii sa beneficieze de transport gratuit, de la Scoala Iordache Cantacuzino, pana la scoala din cartierul Fantanele. Primarul Marius Pintilie a spus ca are nevoie de cereri de la scoala si parinti. Problema nu a fost rezolvată nici după ce au fost depuse câteva zeci de semnături pe motiv ca nu ar fi bani la bugetul local, conform precizărilor primarului Marius Pintilie.

Administrația locală a încheiat prima jumatate a anului cu un excedent bugetar de 15,9 milioane de lei, conform execuției bugetare aprobată de consilieri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow