1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Concurs de caricatură politică, la Paşcani

caricatura

Doua concursuri cu premii au fost lansate de curand la Pascani, pentru tinerii talentati, de catre o echipa de la „Sadoveanu”. Este vorba despre concursul de caricatura, unde desenul trebuie sa aiba o tema politica, iar participantii sa aiba varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani, iar cel de-al doilea, concursul de scenarii trebuie sa fie pe aceeasi tema – politica, iar cea ma buna lucrare va fi pusa in scena de catre elevii scolii. Data limita a concursului este de 5 octombrie, iar lucrarile pot fi trimise la secretariatul unitatii de invatamant. Din juriu fac parte trei profesori si doi organizatori. Premiile constau in bani. Toate lucrarile de caricatura vor fi expuse la sfarsitul lunii octombrie, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” Pascani.

„Curat democratic” este proiectul unor tineri din Pascani, castigator la un concurs national organizat de catre Centrul Ratiu pentru Democratie, in colaborare cu British Council si Inspectoratul Scolar. Proiectul urmareste responsabilizarea tinerilor din Paşcani şi implicarea lor în viaţa publică. La sfârşitul lunii octombrie va fi organizat Festivalul Curat Democratic. În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe activităţi printre care dezbateri, premiere si prezentarea unei piese de teatru.

Cei 6 elevi au fost premiati de catre organizatori la sfarsitul lunii iulie, la Turda. Pe lângă workshop-urile organizate, prezentările proiectelor câștigătoare și ceremonia de premiere, elevii au avut ocazia să viziteze câteva obiective turistice din zonă. Echipa din Pascani este formata din elevii Alexandroaia Andreea, Ciurilă Sandra, Creţu Cristina, Ciot Dumitriţa, Spînu Anca, Ştefan Diana, Togan Sînziana si profesorii coordonatori Mercaş Haricleea, Mihaela Vatavu. În cadrul proiectului a fost proiectat un site de prezentare ( http://curat-democratic.blogspot.ro) şi un clip promoțional.ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow