11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea examenului de Limba și literatura română. Vezi subiectele

Emotii pentru mii de elevi din clasa a VIII a care astazi au sustinut simularea la limba si literatra romana. La iesirea din examen, parerile adolescentilor au fost impartite. Ei spun ca s-au blocat atunci cand au vazut ca la un subiect a trebuit sa scrie despre Doina. In schimb, viitorii absolventi de clasa a VIII a spun ca le prinde foarte bine experienta simularile pentru a sti cum o sa fie examenul din vara.

SIMULARE ROM 1

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut astazi simularea pentru evaluarea nationala. Peste 8.000 de adolescenti din judetul Iasi vor afla ce sanse au la examenul din iunie. Copiii au intrat in examen la ora 9 si au avut la dispozitie 2 ore sa scrie raspunsurile la proba de Limba si Literatura Romana.

Elevii au primit doua subiecte, dintre care unul de gramatica si altul de literatura.

La subiectul I elevii au primit doina populara ”Foaie verde fir mohor”, la care au avut mai multe cerinte, printre care de redactat in 150-200 de cuvinte o compunere in care sa motiveze apartenenta la specie a doinei populare.

SIMULARE

La subiectul al II-lea, elevii au primit un text preluat din editia online a ziarului Adevarul, ”Cum se pastreaza printre vilele din comuna bistriteana Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sanziene”, de Bianca Sara.
Ulterior, elevii au avut de raspuns la șase intrebari. La punctul B au avut de redactat in 80-150 de cuvinte, o scurta naratiune, in care sa relateze o intamplare reala sau imaginara petrecuta intr-o zi de vara.

SIMULARE ROM 2

Ei cred ca aceasta evaluare le prinde foarte bine pentru a-si verifica cunostintele, chiar daca au fost emotionati.

Marti va avea loc simularea la matematica, iar miercuri se va desfasura cea de limba materna.

Rezultatele vor fi afisate pe 6 martie 2015. Notele nu vor fi trecute in catalog, insa vor fi discutate individual cu elevii, la nivelul clasei, iar acolo unde sunt slabe vor fi chemati si parintii la scoala.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow