6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Elevii Colegiului National „Mihail Sadoveanu” vor dezbate din nou în Parlamentul European

Elevii Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” din Pașcani au primit recent o veste bună . Ei vor merge din nou la Strasbourg, în Parlamentul European, cu ocazia câștigării unei selecții din cadrul proiectului Euroscola.
În acest proiect vor fi anul acesta implicați 24 de elevi de liceu și doi profesori.

Coordonatoarea proiectului la nivel de școală, cea care a a câștigat participarea la EUROSCOLA și în ediția din 2012, Angela Cășăriu a fost ajutată anul acesta și de Petru Pădurariu, profesor de educație plastică. Ei au lucrat la documentația necesară și au organizat mai multe activitati cu participanții, necesare înscrierii și selecției în proiect.

Pentru participarea echipei la selecția de anul acesta a fost făcută o simulare de dezbatere pentru o sesiune parlamentară din cadrul Parlamentului European.
Organizatorii au creat mai multe grupuri de lucru și au dezbătut teme de actualitate și interes general precum: reducerea șomajului și a încadrarea tinerilor în câmpul muncii, deoarece aceste teme fac parte din tematica propusă pentru ediția din acest an.

Propunerile elevilor din cadrul simulării de dezbatere au fost cuprinse într-o inițiativă legislativă care a fost trimisă pentru evaluare și selecție în cadrul concursului proiect cu titlul: Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes.
Echipa de la Colegiul Sadoveanu a câștigat cu propunerile prezentate și trimise, selecția pentru proiectul de la Strasbourg, profesorii și elevii fiind invitați să participe la Ziua Euroscola în luna decembrie a acestui an, pe data de 18.

Din fiecare țară participă la acest proiect doar 12 echipe în fiecare an, așadar selecția pentru acest eveniment este o realizare deosebită pentru elevii și profesorii implicați de la Colegiul Sadoveanu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow