27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
27.4 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Premii pentru elevii de la Sadoveanu, la Concursul Național de Chimie „ACADEMICIAN CRISTOFOR SIMIONESCU”

Elevii Colegiului National Mihail Sadoveanu din Pascani s-au intors cu premii de la concursul national de chimie „Academician Cristofor Simionescu”, organizat pe 17 noiembrie, la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iasi. Din cei peste 500 de participanti din 14 judete, liceenii pascaneni au reusit sa obtina doua premii I, un premiu III si doua mentiuni.

Alexandra si Andra sunt fetele care au luat locul I. Sustin ca a fost un concurs greu, iar rezultatul obtinut este o mare satisfactie.

Stefan a luat locul III, iar Dumitrel si Gabriel cate o mentiune. Fiecare a dat tot ce a avut mai bun si spera ca anul viitor sa avanseze.

Profesoara, Otilia Pintilie, a precizat ca elevii au trebuit sa rezolve intr-un timp foarte scurt exercitii complexe si ca a fost nevoie de concentrare maxima si stapanirea foarte bine a continuturilor stiintifice.

Pentru a doua oara de la debutul acestui concurs, Colegiul Sadoveanu a fost nominalizat în Comitetul științific al concursului, alături de trei colegii de prestigiu: Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu„ Botoșani și Colegiul Național „Spiru Haret„ Tecuci. Nominalizarea a a avut la baza rezultatele obținute la ediția anterioara. Colegiul Național M. Sadoveanu a mai fost nominalizat în Comitetul științific al concursului, în noiembrie 2015.

În timpul desfășurării concursului, profesorii îndrumători au participat la workshop-ul cu tema „Ce înseamnă să fii inginer„, având ca  invitați  personalități marcante din domeniul chimiei: acad. dr. ing. chim. Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Romane și președinte onorific al Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni„ Iași, precum și prof. univ. dr. ing. chim. Nicolae Hurduc, reprezentant al României în  comitetul științific al CERN (ORGANIZAȚIA EUROPEANĂ PENTRU CERCETARE NUCLEARĂ – cel mai mare institut din lume care studiază fizica particulelor și care operează cel mai mare accelerator de particule de pe planeta), și actual ministru al Cercetării și Inovării.

Felicităm elevii și profesorul coordonator prof. dr. Otilia Pintilie pentru implicare și rezultatele obținute, încurajăm excelența și performanțele în educație!” se arata intr-un comunicat de presa trimis de unitatea de invatamant.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
27.4 ° C
29.1 °
24.2 °
62 %
1.2kmh
0 %
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI