More

  Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului şcolii

  Array

  Cu originile în perioada comunistă, această practică a intrat în mentalul colectiv ca un lucru normal, se plâng asociaţiile de elevi.

  Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită Parlamentului şi Ministerului Educaţiei modificarea legislaţiei, în sensul introducerii unor sancţiuni drastice pentru solicitarea şi oferirea de sume de bani pentru fondul şcolii. Potrivit unui comunicat de presă transmis, ieri, cele două organizaţii consideră că unităţile de învăţământ solicită aceşti bani elevilor pentru a acoperi lipsa finanţării din partea autorităţilor locale.
  „Principiul gratuităţii învăţământului de stat este consacrat de prima teză a articolului 32, alineatul (4) din Constituţia României, acesta fiind reiterat şi în Legea educaţiei naţionale, la articolul 9, alineatul (3). Din păcate, unităţile de învăţământ sunt nevoite, de cele mai multe ori, să ceară aceşti bani elevilor, pentru a acoperi lipsa finanţării complementare din partea autorităţilor locale, refuzul acordării acestui tip de finanţare, din care, conform Legii educaţiei, trebuie realizate investiţii în şcolii, asigurată pază ş.a., fiind, din nefericire, o practică comună în rândul unităţilor administrativ-teritoriale”, se arată în comunicat.
  Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa susţin că acest fapt poate înceta dacă vor fi introduse sancţiuni drastice pentru colectarea fondului şcolii. „Fondul şcolii a devenit o practică cutumiară în rândul societăţii româneşti, acordarea acestuia avându-şi originile în perioada comunistă şi perpetuându-se şi în epoca post-decembristă, în mentalul colectiv al comunităţii intrând faptul că acest lucru este normal.

  continuarea pe ziarul de iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI