12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Elevii beneficiază de bursă de boală!

Elevii beneficiază de bursă de boală!

 Știați că elevii care suferă de anumite boli pot primi o bursă de boală? La nivelul fiecărei școli se primesc dosare care atestă de ce suferă copilul, iar informațiile pot rămâne și confidențiale. Reprezentanții medicinei școlare informează că și în acest an se alocă aceste venituri, iar cei în cauză trebuie să se prezinte la cabinetele din unitatea de învățământ sau la secretariate. Pe lista celor care vor fi luați în evidență se află cei cu astm, epilepsie, hepatită, miopie gravă sau diabet.

A început școala, iar ca în fiecare an pe lângă controale medicale și pregătirea propriu zisă, elevii și părinții sunt informați și de faptul că elevul, dacă este suferind poate beneficia de bursă. Valoarea acesteia nu este mare, însă, de cele mai multe ori utilă.

Elevii împreună cu părinții trebuie să se intereseaze la secretariatele unităților de învățământ și dacă este cazul să depună dosarul care îi va scuti de orele de sport și le va aduce lunar o sumă de bani.

Aceste burse se oferă elevilor bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare, cei care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă sau reumatism articular, handicap locomotor.

Menționăm că în aceast an școlar în Municipiul Pașcani sunt înscriși la cursuri peste 5.500 de elevi, un număr în scădere la clasele I – XII dar în creștere la creșe și grădinițe.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow