18.1 C
Paşcani
luni, septembrie 27, 2021
Array

Elevii aruncă orele de sport la coş

„Există tendinţa de a aduce scutire medicală la şcoală pentru a salva nota“, este de părere Camelia Gavrilă, şefa instituţiei. Inspectoratul Şcolar Iaşi a demarat o „explorare“ a acestui fenomen ce ia aploare în şcoli

Aproximativ 3.500 de elevi au lipsit la orele de educaţie fizică şi sport în cursul anului trecut. Îngrijorat că motivele scutirilor ar fi altele decât considerentele medicale, Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat o centralizare a tuturor avizelor medicale şi o consemnare a scutirilor medicale la această disciplină.

„3,3% din totalul populaţiei şcolare a beneficiat de această scutire, dar am sentimentul că ar fi mai mult. Vom face o explorare a acestui fenomen. Există tendinţa de a aduce scutire medicală la şcoală pentru a salva nota. Pe de altă parte, profesorii de educaţie fizică şi-au mai adecvat maniera de notare. Cred că e mai important să atragem elevii spre mişcare prin jocuri, pentru sănătatea lor decât să îi apăsăm cu norme restrictive“, a comentat pentru ziaruldeiasi.ro Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Concret, se pare că mulţi dintre elevii cu note relativ bune evită să mai facă şi orele de sport, aducând scutire, pentru a nu risca scăderea mediei cu un obiect pe care nu îl stăpânesc încât să ia o notă mare – educaţia fizică. O altă problemă în ceea ce priveşte ora de educaţie fizică şi sport constă în achiziţionarea materialelor sanitare necesare trusei medicale de prim ajutor, care este obligatorie.

„Trusa aceasta trebuie să existe, mai ales în momente care presupun mişcare, joc, expansivitate a elevilor. Pe lângă faptul că ne-am dori cabinete medicale şi stomatologice în cât mai multe şcoli, – mai ales în mediul rural -, există această problemă a acordării asistenţei medicale“, a mai declarat şefa IŞJ.

DE LA ACELAȘI AUTOR

“Târgul Legumelor de Iași”, la Târgu Frumos

Direcția pentru Agricultură Județeană Iași împreună cu Primăria Orașului Târgu Frumos și Asociația Producătorilor de Legume Ecoleg...

Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc de la 1 ianuarie 2022

Premierul Florin Cîțu a anunţat că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi...

O nouă bancnotă va fi pusă în circulație, în România

Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, o nouă bancnotă, de 20 de lei, pe...

De la 1 octombrie, paşaportul devine obligatoriu pentru a călători în Regatul Unit

De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI