1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Elevii aruncă orele de sport la coş

„Există tendinţa de a aduce scutire medicală la şcoală pentru a salva nota“, este de părere Camelia Gavrilă, şefa instituţiei. Inspectoratul Şcolar Iaşi a demarat o „explorare“ a acestui fenomen ce ia aploare în şcoli

Aproximativ 3.500 de elevi au lipsit la orele de educaţie fizică şi sport în cursul anului trecut. Îngrijorat că motivele scutirilor ar fi altele decât considerentele medicale, Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat o centralizare a tuturor avizelor medicale şi o consemnare a scutirilor medicale la această disciplină.

„3,3% din totalul populaţiei şcolare a beneficiat de această scutire, dar am sentimentul că ar fi mai mult. Vom face o explorare a acestui fenomen. Există tendinţa de a aduce scutire medicală la şcoală pentru a salva nota. Pe de altă parte, profesorii de educaţie fizică şi-au mai adecvat maniera de notare. Cred că e mai important să atragem elevii spre mişcare prin jocuri, pentru sănătatea lor decât să îi apăsăm cu norme restrictive“, a comentat pentru ziaruldeiasi.ro Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Concret, se pare că mulţi dintre elevii cu note relativ bune evită să mai facă şi orele de sport, aducând scutire, pentru a nu risca scăderea mediei cu un obiect pe care nu îl stăpânesc încât să ia o notă mare – educaţia fizică. O altă problemă în ceea ce priveşte ora de educaţie fizică şi sport constă în achiziţionarea materialelor sanitare necesare trusei medicale de prim ajutor, care este obligatorie.

„Trusa aceasta trebuie să existe, mai ales în momente care presupun mişcare, joc, expansivitate a elevilor. Pe lângă faptul că ne-am dori cabinete medicale şi stomatologice în cât mai multe şcoli, – mai ales în mediul rural -, există această problemă a acordării asistenţei medicale“, a mai declarat şefa IŞJ.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow