More

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in banci. Desi este o masura asteptata atat de copii cat si de parinti, au aparut noi frici cauzate de noua mutatie a virusului COVID 19, care ar fi mai contagioasa. Ministrul Educatie, Sorin Cîmpeanu, spune insa ca scolile se vor redeschide incepand cu 8 februarie.

  Pe 2 februarie urmează să fie luată o decizie privind redeschiderea școlilor în format fizic, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie, a precizat in cadrul sedintei de Consiliu de marti, 26 ianuarie, ca administratia locala este dispusa sa ajute scolile din oras, in caz de necesitate.

  Daca vorbim de campania de imunizare a cadrelor didactice impotriva COVID 19, potrivit Inspectoratului Scolar Judetean Iasi pana la acest moment s-au programat pe platforma peste 65% din cadrele didactice, personalul auxiliar si nedidactic din zona Pascani, la Targu Frumos, procentajul este de circa 90%, iar la Harlau, 80%.

  In ceea ce priveste vaccinarea, procentajul este mult mai mic la aceasta ora, dar reprezentantii ISJ Iasi anunta o crestere de la o zi la alta. Astfel la aceasta data, doar 10% din profesorii din zona Pascani s-au vaccinat, iar la Targu Frumos si Harlau, circa 15%.

  Din 8 februarie se va deschide un flux de vaccinare destinat strict celor din sistemul de invatamant, la Targu Frumos.

  Mentionam ca de sambata, 30 ianuarie 2021 si pana duminică, 7 februarie 2021, prescolarii si elevii sunt in vacanta intersemestriala. De luni, 8 februarie a.c., incepe cel de-al doilea semestru al anului scolar, care are 17 săptămâni de cursuri.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet