20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Elevii ar putea primi bursele până de Paște

- Advertisement -

Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa.

In municipiul Pascani, administratia locala a decis sa pastreze sumele stabilite printr-o hotarare de Consiliu Local din luna noiembrie a anului trecut si sa asigure diferentele de la bugetul local.

Mai exact, ar urma sa se plateasca pentru luna ianuarie din acest an 388 de burse, sociale, de merit si de studiu, iar pentru perioada februarie – iunie, adica cel de-al doilea semestru, aproape 500 de burse. O bursa sociala este 120 de lei, iar cele de merit si de studiu, 240 de lei. Valoarea totala care ar urma sa fie suportata de la bugetul local este de peste 500.000 de lei.

Toate aceste detalii vor fi trecute intr-un proiect de hotarare ce va fi supus dezbaterii Consiliului Local Pascani, in sedinta in care se va vota si bugetul local, de la sfarsitul acestei luni.

De precizat este faptul ca in orasul Harlau, suma unei burse va fi de 100 de lei si vor primi circa 1000 de elevi. La Targu Frumos, numarul beneficiarilor ajunge la peste 700.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow