18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Elevi pășcăneni la Olimpiada Națională de Chimie

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Munca, pasiunea şi dăruirea elevilor păşcăneni i-au ajutat să obţină rezultate remarcabile la Olimpiada de Chimie. Patru adolescenţi îndrăgostiţi de pipete, eprubete şi formule chimice din Paşcani, au ajuns să participe alături de alţi 20 tineri din judeţ la etapa naţională a competiţiei care a avut loc în perioada 17 – 22 aprilie la Bacău.

Victor Pintilie a impresionat profesorii la concurs cu titrări care să determine caracterul acid sau basic al unei soluţii ceea ce i-a adus adolescentului Menţiune Specială pentru cea mai bună lucrare de laborator. Tânărul spune că pasiunea lui este din familie, mai ales că mama sa este profesoară de chimie.

Pentru Alexandra Tudorache, elevă în clasa a VIII a, rezultatul obţinut nu a fost o surpriză. Adolescena s-a pregătit mult pentru acest concurs, sacrificând zilele libere de la sfârşitul săptămânii dar şi vacanţa de vară şi a luat Menţiune.

Tot Menţiune a obţinut şi Andrada Pavel. Aceasta se gândeşte deja la cariera pe care vrea să o aibă. Neapărat trebuie să fie în domeniul chimiei sau al farmaciei.

A patra Menţiune la Olimpiada de Chimie a fost adusă la Paşcani de Enache Bogdan, elev în clasa a XII a. Adolescenţii au fost iniţiați şi îndrumaţi în tainele formulelor chimice de profesorul Otilia Pintilie, cadru didactic la Colegiul Naţional ”Mihail Sadoveanu” din Paşcani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI