19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Elevi pășcăneni în vizită la Stația de Epurare Ape Uzate a municipiului Pașcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Elevi pășcăneni în vizită la Stația de Epurare Ape Uzate a municipiului Pașcani

În această săptămână, ApaVital și-a deschis larg porțile pentru elevii din instituțiile de învățământ din municipiul Pașcani care și-au manifestat dorința de a vedea modul în care se desfășoară activitatea în domeniul serviciilor de apă și de canalizare.

Câteva zeci de elevi, de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu” și de la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga”, însoțiți de cadre didactice, au vizitat Stația de Epurare Ape Uzate a municipiului Pașcani, unde au primit explicații amănunțite, pe înțelesul lor, privind procesul tehnologic prin care apele uzate ajunse în stație sunt curățate și redate mediului înconjurător.

Copii au fost primiți cu brațele deschise de personalul Stației de epurare, iar la final le-au dăruit obiecte promoționale care să le amintească de vizita efectuată și de cunoștințele pe care le-au dobândit.

“Am încheiat ziua de astăzi cu noi cunoștințe, fiind uimit cât de mult a putut evolua omenirea și cât de mult am putut noi dezvolta tehnologia. Totodată, am învățat cum să protejăm mediul în care trăim. Sunt convins că experiența de astăzi a ajutat la dezvoltarea mea ca viitor adult responsabil al acestei țări, aceste vizite fiind esențiale în cadrul parcursului școlar al oricărui elev”, și-a mărturisit impresiile Iustin Jalaboi, elev al Colegiului Național Național “Mihail Sadoveanu”. “Apreciez deschiderea gazdelor din această instituție, prezentarea directă și disponibilitatea de a primi persoanele interesate de ceea ce se întâmplă în jurul lor, mai ales în ceea ce implică mediul înconjurător”, a spus Sabina Tîrpescu, elevă a aceleiași instituții de învățământ.

Acțiunile au fost organizate în cadrul activităților organizate la nivel național în cadrul proiectului “Școala Altfel”. Prin participarea la aceste acțiuni, ApaVital își propune să contribuie la conștientizarea tinerei generații în ceea ce privește rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și a respectului pentru natură, în concordanță cu deviza “Școlii Altfel”: Să știi mai multe, să fii mai bun!

Biroul de Presă ApaVital

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI